Depay: 'Het gevoel is terug'

Max Max
01 sep. 2020, 09:35
01 sep. 2020, 09:35
© IMAGO

Na een afwezigheid van ruim een half jaar is Memphis Depay terug bij het Nederlands elftal. Als een geluk bij een ongeluk voor Depay ging het EK niet door i.v.m. Corona, waardoor het geen strijd tegen de klok werd voor de aanvaller van Oranje. Hij is nu weer fit en wil komend jaar alsnog de strijd voor de EK-titel aangaan met Oranje.

Depay is blij weer terug te zijn bij de selectie van het Nederlands elftal: "Ik ben blij dat ik er weer ben. Ik had iedereen lang niet gezien en de stemming was gelijk goed."

Het vertrek van Koeman vindt Depay vooral erg jammer: "Dat is jammer, maar wel begrijpelijk. Iedereen met ambities snapt het. Dit was de droom van de trainer.

Hij heeft geen wrok gevoelens tegenover zijn trainer: "Ik zie het ook niet als in de steek laten. Hij heeft iets achtergelaten hier. Dat moeten wij oppakken en ermee doorgaan. Wie de volgende bondscoach wordt zien we wel. Als groep moeten we de verantwoordelijkheid pakken."

Ook in de keuze voor een nieuwe trainer heeft de spelersgroep een stem volgens Memphis: "Dat wij als spelersgroep iets te zeggen hebben is duidelijk. Maar de directie zal uiteindelijk de beslissing nemen."

Lees meer over:

WK 2022 Memphis Depay