Driessen geniet van aanvaller op Oranje-training: ‘Wat een klasse’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
18 jun. 2024, 13:34
19 jun. 2024, 17:38
Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf
© Talpa/De Telegraaf - Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf

Valentijn Driessen zou bij het Nederlands elftal de voorkeur geven aan Joshua Zirkzee boven Brian Brobbey. De chef voetbal van De Telegraaf heeft de aanvaller van Bologna de voorbije dagen aan het werk gezien op de trainingen van Oranje en is onder de indruk van diens kwaliteiten. Zirkzee werd op het laatste moment aan de selectie toegevoegd en bleef in de eerste groepswedstrijd tegen Polen (1-2) volgens plan op de bank.

Brobbey deed maandag mee met de warming-up en ging vervolgens met zijn individuele programma, in verband met de eerdere klachten aan zijn hamstring. Dinsdag deed hij echter meer oefeningen met de selectie van bondscoach Ronald Koeman. "Mogelijk zit hij vrijdag tegen Frankrijk al bij de selectie en misschien kan hij zelfs wel minuten maken", vertelde Mike Verweij dinsdag bij de podcast Kick-off Oranje.

Artikel gaat verder onder video

Joshua Zirkzee maakt indruk op training Oranje

"Hoe verstandig dat is, is een andere discussie. Maar misschien kan hij nog wel zijn waarde hebben." Driessen ziet in Zirkzee echter een veel betere optie voor Koeman. "Als je hem ziet trainen… Wat een klasse. Daar kan het Nederlands elftal nog veel plezier aan beleven." Koeman koos zondag tegen Polen voor een voorhoede met Cody Gakpo, Memphis Depay en Xavi Simons. De verwachting is dat in ieder geval Gakpo en Depay blijven staan in de tweede groepswedstrijd tegen Frankrijk, waar Kylian Mbappé ontbreekt.

Lees ook: Erik ten Hag voorziet één wijziging bij Oranje tegen Frankrijk

Jerdy Schouten noemde Zirkzee vorige week 'een toekomstig wereldtopper'. "Dat is misschien een brug te ver, maar als je ziet hoe hij nu speelt, is het onbegrijpelijk dat hij vorig jaar op de bank zat bij Jong Oranje", aldus Driessen. Koeman kan als vervanger van Depay of als noodplan ook nog beroep doen op Wout Weghorst, die zondag als invaller de beslissende treffer verzorgde in Hamburg: 1-2.

Lees ook: Kieft is er klaar mee bij Oranje: ‘Hij moet snel van dat dramagedrag af’

Zirkzee kan ook als nummer 10 uit de voeten kunnen. Tegen Polen was Tijjani Reijnders de meest vooruitgeschoven middenvelder. De middenvelder van AC Milan lijkt een zekerheidje in de basiself van Koeman, maar hij kan op het middenrif op verschillende posities spelen. Zirkzee kwam door blessureleed ruim een maand geleden voor het laatst in actie.