Driessen irriteert perschef Oranje: 'Niet gepast om dat nu en hier te doen'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
28 jun. 2024, 12:04
Valentijn Driessen, Nederland - Oostenrijk, Nederlands elftal
© De Telegraaf - Valentijn Driessen, journalist bij De Telegraaf

Valentijn Driessen zorgde vrijdag tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal voor irritatie bij perschef Bas Ticheler. Namens de selectie van Oranje waren verdedigers Nathan Aké en Virgil van Dijk aanwezig om de pers te woord te staan, maar Driessen wilde eigenlijk Ronald Koeman zien en vroeg of de bondscoach zich schuilhield voor de media.

De aanwezigheid van Aké en Van Dijk was tegen het zere been van Driessen, die graag Koeman had gezien. “Wat is de afweging om hier niet met Koeman te zitten? Die gaat zich nu zes dagen schuilhouden. Terwijl: hij is toch de leider van de troepen, lijkt mij”, vroeg de journalist van De Telegraaf aan de perschef van Oranje. Die hield zich op de vlakte: "Er komt vanzelf weer een persconferentie met de bondscoach aan", aldus Ticheler.

Artikel gaat verder onder video

Valentijn Driessen raakt in discussie met perschef van Oranje

Met dat antwoord nam Driessen geen genoegen. "Dat is over zes dagen, maar er is nogal wat gebeurd, natuurlijk. Dus wat is de afweging daarin?", reageerde de journalist direct. Ticheler wilde niet in discussie met de chef voetbal van De Telegraaf: "Nou, dat is nu niet aan mij om dit soort vragen te beantwoorden. Ik zou zeggen: kies ervoor om spelersvragen te beantwoorden en over dit soort dingen wil ik op een ander moment graag met iedereen van gedachten te wisselen. Maar dat vind ik niet helemaal gepast om dat nu en hier te doen."

Lees ook: Van der Vaart zou Oranje op drie plekken wijzigen tegen Roemenië

Ticheler wilde het daar bij houden, maar Driessen was nog niet klaar en ging er opnieuw tegenin. "Nou, dat lijkt me toch wel. Dit is een persconferentie en Koeman is hier ook nog nooit geweest.” Na die woorden maakte de perschef echt een einde het gesprek."Nee, maar die zit volgens mij op heel veel andere momenten ook aan een tafel. Maar goed, nu komen we toch in een discussie en daar is deze bijeenkomst echt niet voor bedoeld. Dus ga je gang." Even later raakte Driessen het ook niet eens met Van Dijk