Dumfries: 'Mijn mooiste avond moet nog komen'

Max Max
06 dec. 2022, 15:44
06 dec. 2022, 15:44
© IMAGO

Denzel Dumfries speelde in de achtste finale tegen de Verenigde Staten een geweldige wedstrijd. Met twee goals en een assist had hij een levensgroot aandeel in de 3-1 overwinning van Oranje tegen de VS. Het gaat echter nog beter worden, aldus de rechter wingback van Oranje.

"Mijn mooiste avond moet nog komen. Misschien komt het omdat we één doel hebben. En dat is groter dan de achtste finales...", aldus Dumfries in aanloop naar Nederland - Argentinië aanstaande vrijdag.

Dumfries wil dat Oranje er voor waakt om alle focus op sterspeler Messi te richten. "De wedstrijd wordt niet gewonnen door één speler", aldus Dumfries. Messi heeft een laatste doel in zijn carrière en wil wereldkampioen worden met zijn land, net als Maradona 36 jaar geleden. Daar heeft Dumfries echter geen boodschap aan: "Wij hebben ook een missie: de harten van Nederland vervullen. Dat is het enige waar wij hiervoor zijn."

"We hebben een doel. We hebben veel kwaliteiten in de ploeg zitten. Er is veel ruimte voor verbetering, maar ik denk dat we de stijgende lijn te pakken hebben. Uiteraard moet het beter."

Dumfries was ook openhartig over zijn eigen moeilijkheden, zowel op dit WK als eerder in zijn loopbaan: "Ik heb een sportpsycholoog sinds ik bij Sparta zit.. Iedereen kampt wel eens met een periode waarin het zwaar is. Ik kan het iedereen aanbevelen, op zoek te gaan naar iemand waarop je kunt terugvallen."