Fraser gevleid door vraag Van Gaal

Max Max
20 jul. 2021, 21:15
12 okt. 2021, 13:58
© IMAGO

Trainer Henk Fraser is zeer gevleid door de interesse van de toekomstig bondscoach Louis van Gaal. Deze heeft Fraser gevraagd of hij assistent zou willen worden de komende jaren. 'Een groot compliment', aldus Fraser tegen AD Sportwereld.

Fraser: "Natuurlijk is het geweldig dat een man met de statuur van Louis van Gaal je blijkbaar hoog heeft zitten. Hij is niet de eerste de beste. Het is niet iedereen gegeven om onder zo’n man te werken. Je kunt je dus voorstellen dat ik heel blij ben met de interesse. Maar het is allemaal nog heel vers. De komende tijd zal blijken hoe het allemaal gaat aflopen.”

Er is echter nog niks officieel en Fraser moet nog kijken hoe het gecombineerd kan worden met zijn baan bij Sparta. Het lijkt waarschijnlijk dat hij de jobs gaat combineren, maar daar moet nog over gesproken worden met de KNVB. De verwachting is wel dat de trainer en de voetbalbond eruit zullen komen.

Fraser vindt het multi-culturele aspect binnen het voetbal zeer belangrijk: "Het is heel simpel. Ik waardeer iedereen, ongeacht cultuur, gewoonten of achtergrond. Het gaat mij om wie je bent, niet om wat je bent. Bij Sparta is het totaal geen issue waar iemand vandaan komt of welk geloof iemand erop nahoudt. We zijn één. Dáár sta ik voor. Mocht het zover komen dat ik daadwerkelijk bij het Nederlands elftal ga werken, zal ik er dan net zo in staan."