Frenkie de Jong geeft update over enkel en slaat voorstel Hélène Hendriks af

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
08 jun. 2024, 21:21
08 jun. 2024, 21:25
Helene Hendriks en Frenkie de Jong bij het SBS 6-programma Wij houden van Oranje.
© Talpa - Helene Hendriks en Frenkie de Jong bij het SBS 6-programma Wij houden van Oranje.

Frenkie de Jong heeft zaterdagavond een update gegeven over zijn enkel. Voor de middenvelder van Barcelona en het Nederlands elftal wordt het een race tegen de klok om de eerste wedstrijd op het EK te halen, maar hij sluit het maken van minuten niet uit. Ronald Koeman wilde alleen fitte spelers selecteren voor het EK in Duitsland, maar de bondscoach maakte voor De Jong een uitzondering.

“We doen er alles aan”, zei De Jong zaterdagavond aan tafel bij Hélène Hendriks bij het SBS 6-programma Wij houden van Oranje. “Ik hoop dat ik er bij ben vanaf de eerste wedstrijd. Het is nog moeilijk om te beloven, maar het gaat goed.” De blessure laat De Jong niet los, ook niet in privétijd. "Het zit echt in je hoofd, de hele dag door.”

Haalt Frenkie de Jong de eerste wedstrijd van Oranje op het EK?

“'s Nachts ook als ik even naar de wc loop. Dan ben ik altijd even aan het kijken van: hoe voelt de enkel? Dat zit wel echt in je hoofd.” Gevraagd of het een nadeel is dat hij er mentaal zoveel mee bezig is, antwoordde De Jong: “Op een gegeven moment wil je vrij spelen als je op het veld staat. Ik denk dat het logisch is. Altijd als ik geblesseerd ben, denk ik er wel aan.”

Lees ook: Depay krijgt bijval van Elia na kritiek: ‘Kijk naar Robben…’

Op de vraag van Hendriks of De Jong een kussentje nodig had, antwoordde hij: “Nee, dat hoeft niet hoor, dat is lief van jullie.” Over de prognose richting de openingswedstrijd tegen Polen op 16 juni valt nog weinig te zeggen, herhaalde de middenvelder. “We gaan voor de eerste wedstrijd, maar ik kan niks beloven. Het hangt er echt van af hoe die enkel reageert en de volgende stappen gaat verwerken.”

“Maar het herstel zelf gaat goed. Het is afwachten.” De laatste oefeninterland, maandag tegen IJsland, komt sowieso te vroeg voor De Jong. Koeman kan wel weer beschikken over Teun Koopmeiners en Tijjani Reijnders, die vrijdag aansloten bij de groep in Zeist.

Lees meer over:

Frenkie De Jong Oranje EK2024