Hang jij je straat en woonkamer vol met oranje versiering?

Max Max
19 mei 2021, 18:30
© IMAGO

De nationale competities zijn afgelopen dus we kunnen nu echt aftellen naar het begin van Europees Kampioenschap voetbal. Op 11 juni trappen Turkije en Italië af in Rome voor de 1e wedstrijd. Dat het een bijzonder kampioenschap wordt is duidelijk. Het is voor het eerst dat het EK verspreid gespeeld wordt over heel Europa. In totaal zijn er elf speelsteden in evenzoveel landen en met uiteindelijk de apotheose in de voetbaltempel Wembley in Londen. Of de stadions vol zitten met uitgelaten supporters is nog maar zeer de vraag maar dat zal ons niet tegenhouden om de wedstrijden vanuit huis of op het terras te kijken.

Mede door de corona crisis weten we nog niet wat wel en niet kan tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal. Wij hopen met jullie mee dat we de finale gaan kijken op een uitbundig Museumplein. Maar wat dit jaar niet anders zal zijn is dat vele woonkamers, terrassen en straten vol zullen hangen met oranje versiering, mooie vlaggenlijnen landen vlaggen en wij Nederlanders zullen ons weer traditioneel uitdossen in de gekste oranje outfits. We hebben nu al zin in de foto’s van de oranje woonkamers en feestelijke straten vol versiering.

Is je woonkamer al helemaal klaar voor het EK?

Om het EK thuis goed te volgen zijn er een paar dingen onmisbaar. Ten eerste heb je natuurlijk een mooie grote TV nodig. Je wil wel de subtiele bewegingen van Frenkie de Jong goed kunnen zien. Ten tweede kan je denken aan een kleine tribune. Zo kan je met meer mensen de wedstrijd goed zien en kan je ook beter op afstand van elkaar zitten. Ten derde is een koelkast vol koude biertjes en een vriezer vol snacks een aanrader. Als laatste hebben wij de tip om je woonkamer vol te hangen met oranje versiering. Zo kom je echt in de stemming tijdens de wedstrijden.

Met een eindtoernooi voetbal kan je het eigenlijk zo gek niet maken met oranje versiering in huis. Wat sowieso niet mag ontbreken zijn een paar goede oranje vlaggen met daarop bijvoorbeeld een leeuw of een voetbal. Hoe meer hoe beter. Je kan deze aan de muur of over de TV hangen. Leg op de bank wat oranje kussens. Ook kan je denken aan wat oranje slingers, mooie posters en spaar ook zeker mee met de oranje knuffels die je bij de verschillende supermarkten mee krijgt. Om het feest af te maken bestel je oranje bekertjes, bordjes en dien je de snacks op met cocktailprikkers met de Nederlandse vlag. Zo ben je helemaal klaar om met je familie of vrienden onze oranje leeuwen toe te juichen.

Straten vol met vlaggenlijnen

Waar wij misschien nog wel vrolijker van worden zijn de straten die altijd helemaal versierd zijn met vlaggenlijnen. Als je door de stad fietst zie je hele straten vol hangen met vlaggenlijnen en Nederlandse vlaggen. Elk eindtoernooi lijkt het wel gekker te worden en dit jaar verwachten wij nog meer gekkigheid. We zijn namelijk allemaal wel toe aan een goed feestje. Nu we meer thuis zijn zullen we meer tijd hebben om de voortuin en hele straten vol te hangen. Doe jij dit jaar mee om het straatbeeld helemaal oranje te maken?

Wat kan je allemaal doen om je straat helemaal oranje en rood-wit-blauw te maken. Een mooie vlaggenlijn kan sowieso niet ontbreken. Je kan hierbij kiezen tussen een vlaggenlijn van plastic of van stof. Een plastic vlaggenlijn is uiteraard goedkoper maar een vlaggenlijn van stof gaat veel langer mee. Deze vlaggenlijn kan je elk eindtoernooi weer uit de kast halen. Een ander groot voordeel van een stoffen vlaggenlijn is dat deze geen lawaai maakt als het waait en dat hij niet kapotgaat bij slecht weer. Bestel je vlaggenlijnen met veel lengte om de straat lekker kriskras te kunnen versieren. Naast zoveel mogelijk vlaggenlijnen kan je nog allerlei vlaggen ophangen. Het rood-wit-blauw mag niet ontbreken maar ook zijn er veel oranje voetbalvlaggen die je altijd mag ophangen. Wil je het helemaal gek maken dan kan je je huis omwikkelen met oranje zeil. Maar wij geven toe dat dit zelfs voor ons een beetje té gek is.

Lees meer over:

Zijlijn Supporters