Moet Oranje 1 of 2 basisspelers missen op het EK in Duitsland?

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
31 mrt. 2024, 21:16
31 mrt. 2024, 21:16
© IMAGO

Arne Slot houdt zijn hart vast voor de blessure die Quilindschy Hartman heeft opgelopen in de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Utrecht (4-2). De coach van Feyenoord weet dat de linksback van het Nederlands elftal een verleden heeft met een kruisbandblessure, waardoor het slechts denkbare scenario toch door het hoofd van de oefenmeester spookt. Een mogelijk probleem voor Oranje, terwijl ook Nathan Aké niet ongeschonden uit het weekend kwam.

Hartman probeerde uit alle macht de doorgebroken Niklas Vesterlund af te stoppen, maar gaf daarbij een strafschop weg en raakte geblesseerd. Het had alle schijn van een zware kwetsuur, kijkend naar de beelden. Na afloop werd Slot door ESPN-verslaggever Hans Kraay junior de vraag gesteld hoe het met Hartman is, waar Slot nog niet te veel over kon zeggen: "Het is afwachten. Bij Calvin Stengs hield ik mijn hart vast, dat is eerlijk gezegd nu niet anders", doelde Slot op de knieblessure die Stengs onlangs opliep in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen.

Feyenoord en Oranje wachten blessure Hartman af

"De vorige keer viel het met Stengs reuze mee, dus ik kan alleen maar hopen dat het nu ook zo is. Het is, misschien wat minder bij jullie minder bekend, ook een speler met een verleden met een kruisbandblessure", zegt Slot over Hartman. Het zorgt er dan ook voor dat de trainer van Feyenoord vreest voor een erg scenario: "Toen hij in de Onder 21 heeft hij heel lang niet bij ons kunnen aansluiten omdat hij van zo'n zware blessure terugkwam.”

Lees ook: Koeman krijgt 76 dagen voor EK open sollicitatie uit Engeland

“Nu nog wat te voorbarig, maar laten we ook hier weer het beste van hopen", besloot Slot. Mochten de scans zwaar letsel uitwijzen, lijkt er een streep door het EK te moeten voor Hartman. De 22-jarige linkspoot, goed voor vier interlands, leek juist een goede kans te maken om komende zomer de linkerflank te bestrijken bij Oranje op het Europese eindtoernooi in Duitsland.

Lees ook: Koeman krijgt 76 dagen voor EK open sollicitatie uit Engeland

Aké moest zondagavond de wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal vroegtijdig staken. Na nog geen half uur spelen ging de verdediger plotseling zitten. Hij bleek te veel last te hebben van een blessure en strompelde vrij snel van het veld. Het is vooralsnog onduidelijk waar de Nederlander precies last van heeft.