Hoe het beste voetbalwedstrijden voorspellen?

Max Max
20 apr. 2023, 19:46
20 apr. 2023, 19:47
© IMAGO

Zit jij iedere voetbalwedstrijd met vol spanning voor de buis? Om de spanning een beetje extra op te voeren kun je eens een weddenschap uitbrengen. Het voorspellen van voetbalwedstrijden is namelijk erg populair onder voetballiefhebbers. Hiermee maak je de wedstrijd namelijk nét een tikkeltje spannender. Hoe je je het beste kunt voorbereiden op zo’n voorspelling, vertellen we je hieronder.

1. Voorspel bij een betrouwbare bookmaker

Om überhaupt een voorspelling op een voetbalwedstrijd te kunnen uitbrengen, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare bookmaker. Een betrouwbare bookmaker kun je herkennen aan de vergunning van de Kansspelautoriteit. Zonder vergunning mogen deze bookmakers namelijk geen weddenschappen aanbieden. De eerste stap begint dus bij het uitkiezen van een betrouwbare bookmaker. 

Bovendien kun je verschillende bookmakers met elkaar vergelijken, aangezien per bookmaker de odds, oftewel quoteringen, zullen verschillen. Deze zijn van groot belang bij het uitbrengen van een weddenschap: de odds vertellen je namelijk met hoeveel jouw inzet wordt uitbetaald als je het goed hebt voorspeld.

2. Voorbereiding op de voetbalwedstrijd

Om je voor te bereiden op de voorspelling, moet je je natuurlijk ook voorbereiden op de wedstrijd. De voorbereiding op de wedstrijd begint met het in huis halen van lekkere snacks en het uitnodigen van vrienden of familie. Een voetbalwedstrijd kijken is samen natuurlijk nét iets leuker dan wanneer je in je eentje voor de tv zit. 

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om een voetbalwedstrijd uit te kiezen waarop je wil wedden. Welke wedstrijden eraan zitten te komen, kun je vinden op ‘voetbal op tv vanavond’. Hier vind je namelijk een overzicht van alle aankomende voetbalwedstrijden. Heb je een voetbalwedstrijd uitgekozen waarop je een voorspelling gaat uitbrengen? Dan is het belangrijk om je nog te verdiepen in de teams: denk aan informatie over eerdere prestaties van beide teams en de fysieke gesteldheid van de spelers. Deze informatie kan namelijk van groot belang zijn voor het uitbrengen van een voorspelling.

3. Ken de verschillende mogelijkheden om te voorspellen

Er zijn meerdere manieren hoe je op een voetbalwedstrijd een voorspelling kunt uitbrengen. Zo heb je natuurlijk de weddenschap waarop je voorspelt welk team er met de winst vandoor gaat, welk team er verliest of dat er juist gelijkspel wordt gespeeld. Dan heb je ook nog de weddenschap waarbij je voorspelt wat de eindstand wordt, of wat de eindstand wordt voor het einde van de eerste helft. En zo heb je nog veel meer wedmogelijkheden. Voordat je gaat wedden, is het dus belangrijk om je te verdiepen in deze mogelijkheden. 

Lees meer over:

Zijlijn Memphis Depay