Derksen hoeft ‘twee zwakke broeders’ niet in Oranje te zien

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
06 feb. 2024, 07:14
06 feb. 2024, 07:14
© IMAGO

De blessure van Justin Bijlow is volgens Johan Derksen tekenend voor de problematiek rondom keepers van het Nederlands elftal. Het is nog onduidelijk hoelang de doelman van Feyenoord aan de kant zal staan met zijn kniekwetsuur, maar het lijkt erop dat hij zeker zes weken niet in actie kan komen en de interlandperiode van eind maart zal moeten laten schieten. Derksen maakt zich zorgen over de kwaliteit van de keepers.

"Het is wel lullig", vertelde Derksen maandagavond bij Vandaag Inside over de nieuwe blessure van Bijlow. "Het is echt een man van glas. Hij heeft pas 100 wedstrijden (139, red.) gespeeld, terwijl hij al zijn hele carrière bij Feyenoord zit." Zonder blessures had Bijlow in totaal 214 wedstrijden kunnen spelen voor de Rotterdammers, zo meldde presentator Wilfred Genee vervolgens.

Gaat Justin Bijlow het EK halen?

"Ronald Koeman zit dan aan tafel (bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN, red) en die noemde Mark Flekken en die andere die in Engeland keept, Bart Verbruggen. Ik volg het Engelse voetbal, dat is het enige wat ik nog heel nauw volg", vervolgde Derksen. "Nou, die Flekken en Verbruggen maken totáál geen overtuigende indruk, dat zijn twee zwakke broeders. Allebei. En Koeman vindt het potentiële Nederlands elftal-keepers."

Lees ook: Dallinga krijgt live op televisie pijnlijke vraag over Oranje

Koeman deed in het voorbije kalenderjaar beroep op Jasper Cillessen, Bijlow, Flekken en Verbruggen. Laatstgenoemde keepte de laatste vier interlands in de kwalificatiereeks voor het EK en lijkt dan ook voorlopig de eerste keeper van het Nederlands elftal te zijn. Blessureleed bij Bijlow was de reden dat Koeman in september bij Flekken uitkwam als eerste keeper. Een maand later viel de keuze op Verbruggen omdat Flekken niet inzetbaar was. In november zag Koeman geen reden om de weer fitte Bijlow als eerste doelman aan te wijzen.