Justin Bijlow heeft zijn krediet verspeeld bij Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
28 mei 2024, 09:28
28 mei 2024, 09:34
© IMAGO

Khalid Boulahrouz vindt dat Justin Bijlow zijn krediet heeft verspeeld bij het Nederlands elftal. De Feyenoord-doelman, die de laatste jaren veel wedstrijden miste wegens divers blessureleed, hoeft niet te hopen op een basisplaats op het EK in Duitsland, zo voorzag de oud-verdediger maandagavond bij Rondo. Bijlow is een van de dertig namen in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman.

“Het zal toch wel gaat tussen Bart Verbruggen en Mark Flekken?”, vroeg Boulahrouz zich af. “Bijlow zit er ook weer bij”, reageerde presentator Wytse van der Goot. “Ja, klopt. Maar ik vind dat Bijlow wel een beetje zijn krediet heeft verspeeld. Je kunt niet eeuwig voor hem blijven kiezen. Hij heeft aangetoond dat hij kwetsbaar is.”

Kan Oranje rekenen op Justin Bijlow?

“Het zijn geen fouten dat hij veel geblesseerd is, maar het is niet fijn richting zo’n toernooi”, besloot de voormalig Oranje-international. De verwachting is dat er woensdag nog één keeper afvalt wanneer Koeman zijn definitieve selectie voor het EK bekendmaakt. Naast Bijlow hopen ook Verbruggen (Brighton & Hove Albion), Flekken (Brentford) en Nick Olij (Sparta Rotterdam) de laatste schifting te overleven.

Lees ook: KNVB maakt eerste afhaker bij Oranje officieel

Bijlow keepte tot dusver acht interlands voor Oranje. Zijn laatste wedstrijden speelde hij in juni vorig jaar, toen hij eerste keus was tijdens de Nations League Finals. Daarna ontbrak Bijlow onder meer door een pols- en kuitblessure. Verbruggen en Flekken kregen de afgelopen interlandperiodes kansen van Koeman