Niet één interland voor Oranje in 2023 en toch PSV en Feyenoord afslaan

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
29 dec. 2023, 12:58
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Arnaut Danjuma is volgens Maarten Wijffels een van de grootste teleurstellingen van 2023. De 26-jarige aanvaller verkoos afgelopen zomer een langer verblijf in de Premier League boven een transfer naar Feyenoord of PSV. Bij Everton komt Danjuma de laatste tijd weinig aan spelen toe en dat heeft ook gevolgen voor zijn loopbaan bij het Nederlands elftal.

“Als je het hebt over teleurstellingen in 2023, dan is hij er toch wel een”, vertelt Wijffels in de <em>AD Voetbalpodcast</em>. “Die jongen had naar de Eredivisie terug moeten komen. Hij had met PSV of Feyenoord de Champions League in moeten gaan. Dan had hij zijn niveau kunnen verhogen en bij het Nederlands elftal aan de rechterkant kunnen spelen."

Keert Danjuma ooit terug in Oranje?

Danjuma werd vorig seizoen een half jaar door Villarreal verhuurd aan Tottenham Hotspur en komt dit seizoen op huurbasis uit voor Everton. Op Goodison Park heeft de zesvoudig Oranje-international op dit moment geen basisplaats. Van de laatste twaalf wedstrijden in de Premier League kwam hij vier keer als invaller in actie en bovendien maar 61 minuten in totaal. Acht keer was hij een ongebruikte wissel.

"Hij zit nu bij Everton op de bank. Wat heb je daar nou aan?", vraagt de journalist van het Algemeen Dagblad zich hardop af. "Of Danjuma eigenlijk in het landsbelang had moeten terugkeren naar de Eredivisie? Ja, maar ook voor zijn eigen carrière. Hij komt vanaf de bank in Engeland en kiest dan weer voor een club waar hij op de bank zit." 

Lees ook: Brobbey reageert op analist: ‘Hij zegt zoveel, maar soms ook zo weinig’

Danjuma speelde in 2023 geen enkele interland voor Oranje. De vleugelflitser lijkt uit beeld te zijn geraakt bij bondscoach Ronald Koeman. Zijn laatste interland dateert van 26 maart 2022, toen Denemarken met 4-2 werd verslagen.