Perez ziet 'bijzonder veel mazzel' bij Oranje: 'Koeman heeft een gouden pik'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
26 jun. 2024, 13:26
26 jun. 2024, 13:32
Kenneth Perez, Nederland - Oostenrijk Oranje, Nederlands elftal
© ESPN - Kenneth Perez, analist en voormalig profvoetballer

Kenneth Perez noemt de mogelijke tegenstanders van het Nederlands elftal in de achtste finales van het EK in Duitsland 'een cadeau'. De Deense analist stelt dat Oranje met het treffen van Engeland óf de winnaar van Groep E (Roemenië, België, Slowakije of Oekraïne) 'bijzonder veel mazzel' heeft.

Ondanks de 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk plaatste Oranje zich voor de achtste finale van het Europees kampioenschap. Kees Kwakman legde dinsdagavond in het ESPN-programma EK-Praat uit wat de opties voor Oranje zijn in de volgende ronde. "Als Tsjechië (tegen Turkije, red.) of Georgië (tegen Portugal, red.) woensdag wint, dan speelt Nederland tegen de winnaar van Groep E. Anders wordt het Engeland", zegt de analist. Al hoeft dat niet per se zo te zijn, dat is ook afhankelijk van de uitslagen.

Artikel gaat verder onder video

Na Louis van Gaal heeft ook Ronald Koeman een gouden pik

"Dan heb je toch zó bijzonder veel mazzel?", vroeg Perez zich hardop af. "Dat past ook wel bij Ronald Koeman. Je speelt drie wedstrijden. Alleen in de eerste helft tegen Polen en tegen Frankrijk heb je naar behoren gepresteerd, en dan krijg je zulke cadeaus. Dan kom je aan de goede kant van het schema."

Lees ook: Van Hanegem hekelt mafketels na blamage Oranje en wijst naar Ajax

Voor het EK behoorde Engeland tot de favorieten, maar daar wil Perez niets meer van weten. "Nee joh, helemaal niet. Heb je Engeland drie wedstrijden lang zien voetballen. Ze hebben vandaag (dinsdag, red.) 0-0 tegen Slovenië gespeeld, ze hebben zó onthutsend slecht tegen Denemarken gespeeld, wat ook geen hoogvlieger is. En de eerste wedstrijd hebben ze heel nipt gewonnen van Servië."

Lees ook: Depay is na verlies tegen Oostenrijk tevreden over eigen prestatie

In de podcast Kick Off Oranje van De Telegraaf vond Valentijn Driessen ook al dat Nederland veel geluk heeft gehad. “Koeman heeft een gouden pik”, stelde hij. Oranje speelde in de groepsfase namelijk tegen Polen zonder Robert Lewandowski, tegen Frankrijk zonder Kylian Mbappé en de Oostenrijkers spaarden ook enkele belangrijke spelers. “En dan speel je nu tegen een dramatisch Engels team, dat nog slechter is dan Nederland, en daarna Italië of Zwitserland. Die bakken er ook vrij weinig van.”

Wat is het eindstation van Oranje op het EK in Duitsland?

54.3%

16.1%

8.1%

4.6%

16.9%

5093 stemmen

Lees meer over:

Ronald Koeman Oranje Euro2024