KNVB blokkeert honderden tickets wedstrijden Oranje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
05 jun. 2024, 17:35
05 jun. 2024, 17:37
KNVB, Oranje
© Imago - Oranjefans moedigen het Nederlands elftal aan

Honderden tickets voor de komende twee oefenduels van Oranje, met Canada en IJsland, zijn geblokkeerd door de KNVB. Het gaat om kaarten waarvan de voetbalbond zeker weet dat ze worden doorverkocht via niet-officiële verkoopkanalen. Op onder andere Marktplaats liggen de bedragen voor de toegangsbewijzen veel hoger dan de oorspronkelijke prijzen, meldt de KNVB.

In totaal zijn er al tweehonderd kaartjes geblokkeerd. De KNVB verwacht dat het aantal nog verder gaat oplopen. Bij aankoop van tickets voor wedstrijden van het Nederlands elftal gaat een koper akkoord met de voorwaarden van de voetbalbond. Zo mogen de kaartjes alleen worden overgedragen in de privésfeer, voor de oorspronkelijke aankoopprijs.

Artikel gaat verder onder video

Honderden tickets voor wedstrijden van Oranje geblokkeerd

Het verkopen via andere websites is verboden. Die tickets kunnen door de KNVB geblokkeerd worden. Daarnaast riskeert de aanvankelijke koper een stadionverbod van achttien maanden plus een geldboete van maximaal 450 euro. In oktober en november, tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Ierland, werden ook al honderden tickets geblokkeerd door de voetbalbond.

Lees ook: Oranjespeler Davy Klaassen is getrouwd met zijn partner

“Personen die tickets hebben gekocht via een niet-officieel verkoopkanaal en deze niet hebben ontvangen, moeten contact opnemen met de organisatie waar de tickets zijn gekocht. Het geld dat je hebt betaald voor de geblokkeerde tickets moet je altijd terugvorderen bij de organisatie waar je de tickets hebt gekocht”, schrijft de KNVB in een persbericht.

Oranje speelt op 6 mei tegen Canada. Vier dagen later staat een vriendschappelijk duel met IJsland op het programma. Beide wedstrijden worden in De Kuip in Rotterdam gespeeld. Op 16 juni begint voor Nederland het EK met een groepswedstrijd tegen Polen.

Lees meer over:

KNVB Oranje Oefenwedstrijden