Koeman: 'Als hij zich blijft doorontwikkelen, komt hij bij Oranje'

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
06 nov. 2023, 22:51
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Ronald Koeman koestert geen wrok richting Ryan Gravenberch. De middenvelder van Liverpool maakte zich niet populair bij de KNVB door in september af te zeggen voor Jong Oranje, maar hij is volgens Koeman nog altijd in beeld bij het Nederlands elftal. Gravenberch gaf afgelopen zomer aan zich volledig te willen focussen op zijn nieuwe werkgever na zijn transfer van Bayern München naar Liverpool.

Dat resulteerde in een afzegging voor de EK-kwalificatieduels met Moldavië en Noord-Macedonië. Zowel Michael Reiziger als Koeman vond het geen verstandige beslissing van de 21-jarige ex-speler van Ajax, Vervolgens werd hij in oktober buiten de selectie gelaten voor de duels met Georgië en Gibraltar. Hoewel hij momenteel in goede vorm steekt bij Liverpool, zal Gravenberch ook niet in actie komen in de wedstrijden van Jong Oranje tegen Gibraltar en Zweden van respectievelijk 16 en 20 november.

Keert Gravenberch terug in Oranje?

“Wij vonden het niet goed, maar het is verleden tijd”, maakte Koeman maandagavond duidelijk bij Rondo op ZiggoSport. “Ik heb hem de vorige keer ook gebeld, om te laten weten dat hij niet bij de voorselectie zat. Maar als hij zich blijft doorontwikkelen zoals hij dat nu doet, dan gaat hij bij het Nederlands elftal komen.”

Voor de komende interlands tegen Ierland (18 november) en Gibraltar (21 november) wil Koeman niet te veel ‘nieuwkomers’ oproepen ten opzichte van de vorige interlandperiode. “Ik heb gezegd dat ik dat in de komende periode zoveel mogelijk wil doen met de groep die het al heeft gedaan. We gaan ons kwalificeren. Dan heb je in maart oefenwedstrijden en in juni ook nog. Als Gravenberch wat meer gaat spelen, is hij absoluut in beeld. Bij Bayern was hij dat ook, maar speelde hij niet vaak. Dan is het niet logisch om hem te selecteren.”