Kylian Mbappé start op de bank in het EK-duel met Nederland

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
21 jun. 2024, 16:22
21 jun. 2024, 20:00
Kylian Mbappé, Frankrijk, Frankrijk - Oostenrijk
© IMAGO - Kylian Mbappé heeft een gebroken neus overgehouden aan het duel tussen Oostenrijk en Frankrijk (0-1).

Kylian Mbappé lijkt vanavond bij Frankrijk op de bank te beginnen tegen het Nederlands elftal. De goed ingevoerde Franse sportkrant L’Équipe meldt dat de sterspeler niet in de basis begint in het EK-duel dat om 21.00 uur begint.

Volgens de Franse sportkrant start Adrien Rabiot vanaf links, terwijl Ousmane Dembélé vanaf rechts speelt. Marcus Thuram begint in de spits. Didier Deschamps zou daarmee kunnen kiezen voor een soort 4-4-2-opstelling. L'Équipe meldt dat Rabiot de verantwoordelijkheid draagt voor de opkomende rechtsback van Oranje.

Artikel gaat verder onder video

Kylian Mbappé begint op de bank tegen Nederland

Mbappé brak in het EK-duel met Oostenrijk (0-1 winst) zijn neus. Woensdag trainde hij apart met een fysieke trainer, met een pleister over zijn gebroken neus. Donderdagavond verscheen de aanwinst van Real Madrid met een speciaal masker op de groepstraining.

Lees ook: Vermoedelijke opstelling Oranje: twee wijzigingen tegen Frankrijk

Bondscoach Didier Deschamps gaf donderdagavond aan goede hoop te hebben dat de sterspeler mee kon doen tegen Nederland. "Ja, het gaat de goede kant op. We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Kylian kan spelen."

Nederland - Frankrijk eindigt in een ...

43.1%

36.8%

20.0%

1287 stemmen

Het masker dat Mbappé donderdag tijdens de training droeg, kan hij tegen Nederland niet dragen. Hij droeg namelijk een masker in de kleuren van de Franse vlag. Volgens de reglementen van de UEFA is dat niet toegestaan. Een masker dat wordt gedragen in wedstrijden mag uit maximaal één kleur bestaan.

Er heerst al dagen onduidelijkheid over de situatie rondom Mbappé. De Franse bondsvoorzitter Philippe Diallo stelde eerst dat zijn sterspeler niet geopereerd hoefde te worden. L'Équipe bracht daarna naar buiten dat de aanvaller zeer waarschijnlijk niet kon spelen tegen Oranje, maar journalist Julien Laurens was vervolgens een stuk optimistischer. Zelf wilde de aanvaller van les Bleus ook heel graag spelen. Volgens de Franse sportkrant kan Mbappé nu dus toch niet mee doen.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Eén Oranjespeler staat op scherp en moet oppassen tegen Frankrijk

L'Équipe verwacht Theo Hernández, William Saliba en Dayot Upamecano wel gewoon in de basis. Het drietal deed eerder deze week niet mee aan de groepstraining van Frankrijk. Ze zouden echter op tijd fit voor zijn voor de tweede groepswedstrijd. Nederland speelt vrijdagavond om 21.00 in Leipzig tegen de Fransen.

Lees meer over:

Oranje Euro2024