Lodeweges durft jonkies best op te stellen

Max Max
03 sep. 2020, 14:57
03 sep. 2020, 15:04
© IMAGO

Bondscoach Dwight Lodeweges gaf vanmiddag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Polen aan dat hij het prima aandurft om met Perr Schuurs en Owen Wijndal te gaan spelen. "Natuurlijk zou ik dat durven, anders had ik ze niet geselecteerd", zei Lodeweges zojuist.

Door de afwezigheid van Matthijs de Ligt, Daley Blind, Stefan de Vrij en Denzel Dumfries is de spoeling achterin dun. De Ligt en Blind waren al afwezig en vanmiddag kwamen daar De Vrij(blessure) en Dumfries(wordt vader) nog bij. Dat betekent dat Lodeweges achterin moet gaan puzzelen.

"De debutanten hebben een prima indruk gemaakt en ik heb ook niet overwogen om een vervanger aan te wijzen, ook omdat ik zaterdag weer op Dumfries reken", zei Lodeweges. "Ik heb rondgekeken en dacht: hier redden we het wel mee."

Weinig verschil na vertrek Koeman

Volgens Lodeweges is er weinig veranderd na het plotselinge vertrek van bondscoach Ronald Koeman: "Nee, het is helemaal niet anders. De groep heeft een enorm enthousiasme en eagerness om het op het veld goed te doen. Voor mij is het natuurlijk allemaal niet nieuw, maar wel spannend. Ik denk dat Ronald dat destijds ook wel vond."

Lees meer over:

WK 2022 Dwight Lodeweges