Memphis Depay verwacht verrassing van Oranje op EK

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
31 mei 2024, 08:47
31 mei 2024, 08:47
© IMAGO

Memphis Depay is klaar voor het EK in Duitsland. De aanvaller van Atlético Madrid en het Nederlands elftal is fit en heeft er vertrouwen in dat Oranje ver gaat komen op de eindronde. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt in de groepsfase tegen Polen, Oostenrijk en Frankrijk.

“Ik denk dat we kunnen verrassen”, vertelt Depay tegenover het Algemeen Dagblad. “Onze laatste twee wedstrijden, vooral die tegen Duitsland (2-1 verlies, red.), hadden we kunnen winnen. Ik denk dat wij een team hebben waar andere ploegen bang voor kunnen zijn of in ieder geval in de gaten moeten houden. We zijn misschien niet de favoriet, maar dat is prima. Als iedereen fit is hebben we een sterk team.”

Memphis Depay verwacht verrassing van Oranje op EK

Wanneer zijn eigen fitheid ter sprake komt, geeft Depay aan dat het goed gaat. “Het waren lekkere trainingen. Ik heb ook bij Atlético nog lekker kunnen spelen, niet al te veel, maar toch minuten gemaakt. Ik heb ook kunnen trainen, dus de fitheid zit gewoon goed. Ik denk dat we daar niet veel meer over hoeven te zeggen, want ik moet het gewoon laten zien. Maar ik voel me fit.”

Lees ook: Driessen haalt uit naar EK-selectie Koeman: ‘De ouwe hap is present’

Na het EK vertrekt de aanvaller transfervrij bij Atlético, maar daar is hij totaal nog niet mee bezig. “Dat zien we dan wel. Ik focus me nu op het EK en dan zien we het daarna wel.” Depay zat in de vier laatste duels van Atlético in de selectie, maar verder dan 51 speelminuten, verdeeld over drie invalbeurten, kwam hij niet.