Niet vijf maar zes Feyenoorders in selectie van Nederlands elftal?

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
12 nov. 2023, 20:55
26 jan. 2024, 09:14
© ProShots

Quinten Timber maakt dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door en was ook zondag weer belangrijk voor Feyenoord. De middenvelder was goed voor de winnende treffer in de thuiswedstrijd tegen AZ in de Eredivisie: 1-0. Ofschoon Timber vaker naar voren wordt geschoven als potentiële Oranje-kandidaat, maakte hij geen deel uit van de voorselectie én definitieve selectie van bondscoach Ronald Koeman voor de komende interlands van het Nederlands elftal.

Ploeggenoten Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Calvin Stengs mogen zich maandag daarentegen wel melden in Zeist voor de komende EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar. ESPN-verslaggever Hans Kraaij jr. vroeg zondag aan Timber of hij niet vindt dat hij eigenlijk bij het Nederlands elftal had moeten zitten in deze interlandperiode. “Zo ben ik helemaal niet en zo werkt het ook niet. Ik denk dat zulke wedstrijden wel helpen om jezelf te laten zien tegen een goede tegenstander.”

Quinten Timber in het Nederlands elftal?

“Dat komt vanzelf. Uiteindelijk gaat het erom dat je de flow probeert vast te houden. Er komen nog een aantal wedstrijden aan voor de winterstop, ik hoop het goed te blijven doen. Als ik blijf presteren en belangrijk blijf zijn, dan heb ik alle vertrouwen dat ik erbij kom.” Kraaij jr. vroeg ook aan Timber of hij nu op zijn favoriete positie speelt als box-to-box speler. “Ons middenveld is best dynamisch, de ene keer met Stengs en Wieffer of Ramiz Zerrouki. Dus ik kom in meerdere posities te spelen, dat vind ik prettig. Ik vind het fijn dat ik belangrijk kan zijn voor het team met een goal, tegen een goede ploeg als AZ.”

Arme Slot was blij voor Timber. “Ik ben heel blij met de ontwikkeling die hij doormaakt, eigenlijk het hele seizoen al”, vertelde de oefenmeester van Feyenoord na afloop. “Hij is fitter geworden dan vorig seizoen. Toen had hij ook wel zijn momenten, maar nu is hij gewoon bij vijf goede momenten voor de goal betrokken. Hij steekt heel makkelijk het middenveld over. Dat is wat we proberen bij Feyenoord: goede spelers halen en ze dan nog beter maken. Dat gaat ook bij hem de goede kant op.”

Timber, die in juni 23 jaar wordt, speelde voor diverse vertegenwoordigende elftallen van Nederland, van de Onder-15 tot en met Jong Oranje. Voor dat laatste elftal is hij vanwege zijn leeftijd niet meer speelgerechtigd en daar is de teller dan ook op veertien jeugdinterlands blijven steken.