Noa Lang openbaart plannen met Oranje: ‘Dan ben ik in mijn prime’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
25 mei 2024, 18:38
25 mei 2024, 18:38
© IMAGO

Noa Lang is ervan overtuigd dat hij in 2026 zijn opwachting gaat maken op het WK in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Nu bekend is dat de aanvaller van PSV geen deel uitmaakt van de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland, focust Lang zich op het volgende grote internationale toernooi, zo vertelt hij tegen Het Laatste Nieuws.

Lang sukkelde het hele seizoen met blessureleed aan de hamstrings en kreeg daarnaast ook nog de ziekte van Pfeiffer. Mede daardoor koos bondscoach Ronald Koeman voor andere namen in zijn voorselectie voor het EK in Duitsland. “Als kleine jongen kijk je naar een EK en droom je ervan om daar ook ooit te staan. Zonder die blessure had ik er ook gestaan. Heel de wereld zou mijn naam nog meer hebben leren kennen”, is Lang overtuigd.

Noa Lang ontbreekt in voorselectie Oranje voor EK

Dat de 24-jarige aanvaller over twee jaar wordt opgenomen in de WK-selectie, is een zekerheidje. Dat denkt Lang althans zelf. “Gelukkig heb ik al een WK gespeeld en is er over twee jaar opnieuw een WK. Tegen dan ben ik 26 en in mijn prime. Kan je nagaan. Ik ben nog niet eens op mijn best”, zegt de Oranje-international, die tien interlands speelde.

Lees ook: Oranjespeler mist start EK-voorbereiding door reis naar Australië

“Zelfs na zo lang geblesseerd te zijn, praten de mensen nog steeds over mijn wedstrijden in het begin van het seizoen met PSV. Dat zegt genoeg. Ik voelde me echt lekker en vanaf dag één wist ik: we hebben een geweldige ploeg”, legt de rechtspoot uit.