Slecht nieuws dreigt voor Oranje: speler verlaat trainingsveld

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
12 jun. 2024, 14:25
12 jun. 2024, 17:42
Het Nederlands elftal op een training in Wolfsburg
© Imago - Het Nederlands elftal op een training in Wolfsburg

Brian Brobbey heeft woensdagmiddag de open training van het Nederlands elftal in Wolfsburg vroegtijdig verlaten, zo meldt de NOS. De spits van Ajax stapte samen met begeleiders van Oranje het veld af. Hij leek last te hebben van zijn voet.

Bij Ajax miste Brobbey dit seizoen meerdere wedstrijden vanwege blessureleed, zo stond hij eind maart aan de kant met een hamstringblessure. In de laatste tien interlands was de spits zelfs zesmaal afwezig wegens een blessure. De link naar een nieuwe blessure is dus snel gelegd. Vlak voordat Brobbey naar binnenging, vocht hij een stevig duel uit met verdediger Matthijs de Ligt. Het is (nog) niet bekend of die actie iets met het afhaken te maken heeft. Op beelden van ESPN is echter te zien dat Brobbey inderdaad last lijkt te hebben van het duel met De Ligt. De verdediger loopt zelf ook hinkelend weg.

Brian Brobbey loopt mogelijk blessure op bij Oranje

Brobbey stond in de oefeninterland met Canada, vorige week donderdag, in de basis. Na 62 minuten werd hij door Ronald Koeman gewisseld in het met 4-0 gewonnen duel. Tegen IJsland (4-0) bleef de aanvaller de hele wedstrijd op de bank. Tot dusver speelde Brobbey twee interlands voor Oranje, waarin hij nog niet tot scoren kwam. Bij Ajax was de spits afgelopen seizoen wel op dreef. In 43 officiële wedstrijden maakte hij 22 doelpunten. Daarnaast was hij twaalfmaal de aangever.

De afgelopen dagen haakten Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners ook al af bij Oranje. De middenvelders behoorden wel tot de EK-selectie van Koeman, maar kunnen door blessures niet mee naar Duitsland. De Jong kampte al langer met een blessure, terwijl Koopmeiners maandag tijdens de warming-up geblesseerd raakte zijn lies. Eerder moesten ook al onder meer Quilindschy Hartman en Marten de Roon afzeggen wegens een blessure, waardoor ze het EK missen.

Lees ook: Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Voor Nederland begint het EK zondag met een groepswedstrijd tegen Polen (15.00 uur). Op vrijdag 21 juni speelt het Nederlands elftal om 21.00 uur tegen Frankrijk. De laatste groepswedstrijd is voor Nederland op 25 juni om 18.00 uur tegen Oostenrijk.