Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
09 jun. 2024, 20:12
10 jun. 2024, 12:12
Ronald Koeman looft het optreden van Helene Hendriks en Noa Vahle
© Talpa - Ronald Koeman looft het optreden van Helene Hendriks en Noa Vahle

Ronald Koeman is zeer te spreken over Wij Houden van Oranje, het SBS 6-programma van onder anderen Hélène Hendriks en Noa Vahle. De technische staf en de selectie van het Nederlands elftal waren zaterdag te gast bij het programma, waar sidekick Jack van Gelder zelfs emotioneel raakte. De spelers en de bondscoach kregen allerlei vragen, soms ook over hele andere zaken dan voetbal.

“Ik denk dat dat programma heel goed was, omdat men vaak een mening heeft over voetballers en spelers van het Nederlands elftal”, vertelde Koeman een dag later op een persconferentie, daags voor de oefeninterland tegen IJsland. “Ik denk dat dat ook de insteek voor ons was, om dat te veranderen.”

Artikel gaat verder onder video

Hendriks en Vahle werden specifiek gecomplimenteerd door Koeman vanwege hun luchtige uitvoering en vraagstelling. “We mogen blij zijn met Noa en Hélène, dat zij dit op een goede wijze hebben gedaan. Men krijgt zo toch ook een ander beeld van voetballers, ik had dat al. En natuurlijk komen ze op momenten op een bepaalde manier naar buiten.”

“Maar op zich zijn dit gewoon geweldige jongens om mee te werken. Dat zie je soms veel beter als het niet over voetbal gaat.” Koeman hoopt dat de spelers ook een goede indruk hebben achtergelaten op de televisiekijkers. “De uitstraling was gewoon heel goed. We hopen dat iedereen dat ziet. Dat ze niet alleen maar denken: veel geld, schijt aan de wereld. Nee, het is gewoon een geweldige groep.”

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - IJsland uitgezonden?

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar vaak wel, benadrukt Koeman. “Af en toe moet je even, wil niet zeggen de zweep gebruiken, maar de spelers met twee benen op de grond zetten. Ik heb een geweldige job en dat is leuk, op je oude dag.”