Reserve Berghuis schikt zich in rol:'We doen het samen'

Max Max
22 jun. 2021, 10:17
22 jun. 2021, 10:17
© IMAGO

Natuurlijk is aanvaller Steven Berghuis niet blij dat hij niet tot het basisteam van het Nederlands elftal hoort. Maar de buitenspeler schikt zich in zijn rol en doet zijn uiterste best als hij nodig is.

Tegen Noord-Macedonië mocht Berghuis een helft meedoen: "Het is fijn dat ik mijn bijdrage kon leveren. Je wilt natuurlijk graag spelen. De teleurstelling viel eigenlijk wel mee. Ik heb het vrij snel geaccepteerd en de knop omgezet. Ik speel met hele goede spelers om me heen. We hebben een hartstikke goed team. Nu wordt ons spel op een bepaalde manier ingevuld. Dan moet je gewoon klaar zijn voor het moment dat je nodig bent. Je doet het met z'n allen. We willen met z'n allen Europees kampioen worden."

Berghuis heeft zijn teleurstelling omgezet in motivatie en kracht: "Ik train hard en goed om mezelf te laten zien. Je probeert jezelf in het elftal te spelen. Ik ben 'ready' voor wanneer het moet."

Oranje heeft zich geplaatst voor de achtste finale en gaat nu voor de titel: "Natuurlijk is de druk groot. Het hele land verwacht wat van ons. Maar iedereen is die druk wel gewend. Je probeert je te richten daar waar je invloed op hebt. Eigenlijk was het eerste doel de groepsfase goed door te komen. Dat hebben we nu gedaan. Nu kunnen we verder kijken. Het is interessant welke tegenstander er uitkomt. Je weet dat op een EK op een gegeven moment alleen nog maar goede landen overblijven. Je zult toch iedereen moeten verslaan, wil je daar komen."

Lees meer over:

WK 2022 Steven Berghuis