Schouten over mogelijke partner in Oranje: ‘Dat zou mooi zijn’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
12 nov. 2023, 16:18
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Jerdy Schouten is blij met zijn rentree in de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder behoort tot de 25-koppige selectie van bondscoach Ronald Koeman voor de EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar. Schouten speelde in juni vorig jaar zijn eerste en tot op heden laatste interland voor Nederland. Hij kwam daarna niet meer in de plannen van Louis van Gaal voor en ook Koeman liet hem lange tijd links liggen.

Schouten koos afgelopen zomer bewust voor een transfer van Bologna naar PSV. Hij wilde meer kans maken op een uitnodiging voor Oranje.”Ik heb aardig wat reacties gehad, iedereen is natuurlijk heel blij”, vertelde de 26-jarige middenvelder zondag na de 4-0 overwinning van PSV op PEC Zwolle. “Ik ga mijn stinkende best doen en ik zie wel wat ervan komt. Of het mooi zou zijn om een koppel met Joey Veerman te vormen? Ja, natuurlijk, haha.”

Waarom is Schouten nu wél in beeld voor Oranje?

Het was Van Gaal die de ex-speler van onder meer Excelsior anderhalf jaar geleden liet debuteren, maar daarna raakte de middenvelder uit beeld. Ook letterlijk, voor veel Nederlanders. “Het helpt als iedereen je wekelijks ziet spelen op de Nederlandse televisie. Aan de ene kant is dat gek, maar aan de andere kant ook niet. Dat is een van de redenen dat ik hierheen ben gekomen. Ik ga gewoon mijn stinkende best doen en genieten.”

Peter Bosz is trots op de uitnodigingen voor Schouten en Veerman. De oefenmeester hoopt dat het tweetal van PSV ook daadwerkelijk minuten gaat maken. "Je bent altijd trots als je jongens uitgenodigd worden voor het Nederlands elftal. Dan zou het ook mooi zijn als ze aan spelen toekomen. Of als duo op de bank, dan hebben ze wat meer rust", grapte Bosz.