Shane Kluivert treedt met eerste interlandgoal in voetsporen van vader Patrick (VIDEO)

Willem Leijgraf Willem Leijgraf
15 feb. 2024, 12:07
© IMAGO

De jongste zoon van Patrick Kluivert, Shane, maakte woensdag zijn eerste doelpunt in een shirt van Oranje. Tijdens een duel om de Algarve Cup van Nederland Onder 17 tegen de leeftijdsgenoten van Spanje zette de zestienjarige aanvaller de gelijkmaker op het scorebord en zo besliste hij uiteindelijk ook de einduitslag (1-1).

Nederland Onder 17 was naar Portugal afgereisd en speelde daar onder meer tegen het gastland en Duitsland. De eerstgenoemde tegenstander was met liefst 6-0 te sterk en ook van de Oosterburen werd verloren (3-1). Tegen Spanje werd, dankzij het doelpunt Kluivert, een punt in de wacht gesleept nadat de talenten van Oranje al vroeg in het duel op achterstand waren gekomen.

Shane Kluivert treedt in de voetsporen van vader Patrick Kluivert

De jongste Kluivert-telg zette zijn eerste stappen op het voetbalveld in Amsterdam bij Buitenveldert, alvorens hij zich op negenjarige leeftijd bij de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain voegde. Een jaar later stapte hij over naar La Masia, de befaamde voetbalacademie van Barcelona. Hier speelt hij momenteel in het Onder 18-elftal.

Net als vader Patrick draagt Kluivert nu de clubkleuren van Barcelona. Patrick Kluivert kwam ook 79 interlands uit voor Oranje en was met 40 doelpunten een lange tijd topscorer aller tijden voor het Nederlands elftal. Patrick Kluivert kwam ook tien jeugdinterlands in actie voor Nederland Onder-17 en was daarin goed voor twee doelpunten. De teller van Shane staat momenteel nog op drie jeugdinterlands, waarin hij een keer trefzeker was.

Lees ook: Gaat Kluivert voor een ander land dan Nederland spelen?

Naast Shane heeft Patrick Kluivert nog drie andere zoons, die allen actief zijn in de voetballerij. De oudste zoon, Quincy, zit momenteel zonder club, terwijl Ruben Kluivert onder contract staat bij FC Dordrecht. Justin Kluivert, die in het verleden ook uitkwam voor Ajax en al twee interlands speelde voor het grote Oranje, komt sinds deze zomer uit voor Bournemouth.