Van Basten: 'Ik ben onder de indruk van Oranje'

Max Max
25 sep. 2022, 07:16
25 sep. 2022, 13:32
© IMAGO

Voormalig bondscoach van Oranje, Marco van Basten, sprak op Ziggo Sport lovende woorden uit over de huidige bondscoach Louis van Gaal. De topspits van weleer vindt het knap wat Van Gaal presteert met het huidige Oranje.

Volgens Van Basten heeft Van Gaal namelijk niet de allerbeste selectie tot zijn beschikking: "Het is geen selectie waarmee je voor de eerste plaats kunt gaan', zei Van Basten. 'Maar ik ben toch wel onder de indruk. Het spel is leuk om naar te kijken, de sfeer in de groep is goed en we hebben best aardige spelers. Bovendien wint in Qatar uiteindelijk het beste team. Als de bondscoach dat kan smeden, dan is er van alles mogelijk.”

Van Basten denkt dat Van Gaal een belangrijke rol speelt in dit gehaal: 'Hij slaagt er telkens in de goede opstellingen te maken, terwijl hij maar weinig tijd heeft gehad om met de groep te werken. Dat vind ik ontzettend knap. Hij heeft de groep nu wat langer bij zich en richting het WK ook. Dat zou alleen nog maar tot betere resultaten moeten leiden.'