Van Hooijdonk vol lof na moment in minuut 89: ‘Het allermoeilijkste’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
16 jun. 2024, 18:57
16 jun. 2024, 21:27
Pierre van Hooijdonk, analist van de NOS
© NOS - Pierre van Hooijdonk, analist van de NOS

Pierre van Hooijdonk was zondag na afloop van het EK-duel Polen – Nederland (1-2) lovend over Bart Verbruggen. De keeper van Brighton & Hove Albion was met 21 jaar en 303 dagen oud bovendien de op een na jongste doelman ooit tijdens een EK-wedstrijd.

“Ongelooflijk hè”, begon NOS-presentator Gert van 't Hof over de prestatie van de talentvolle keeper. “Ja, een geweldige wedstrijd met een paar echt goede reddingen”, reageerde Van Hooijdonk, die vooral lyrisch was over de redding van Verbruggen op de inzet van invaller Karol Swiderski in de 89ste minuut. “Met name deze, eigenlijk sta je op het verkeerde been als keeper in die hoek. Je gaat automatisch iets naar links en dan moet je eigenlijk terug en dat is het allermoeilijkste. Hij pakt die bal echt geweldig met zijn rechterhand.”

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Oranje op rapport: drie onvoldoendes na moeizame zege op Polen

Verder maakte Verbruggen ook een goede indruk op Van Hooijdonk. “De ballen die hij tegen moest houden, die heeft hij tegengehouden. Aan de bal heeft hij één matige trap door het midden gehad, maar voor de rest heeft hij alles prima verwerkt. Dus een hele goede wedstrijd van onze keeper”, besloot de voormalig Oranje-international.

Lees ook: Koeman geeft toe: 'Ik wilde het niet en ik durfde het eerlijk gezegd ook niet'

Verbruggen keepte een uitstekende wedstrijd, maar moest toch één keer vissen. Oranje incasseerde wéér uit een hoekschop. "We gaan daar naar kijken, en aan werken. We moeten dat voorkomen in de toekomst. Dat klopt", erkende de keeper zelf na afloop. Verbruggen geniet momenteel enorm van zijn EK-debuut. "Dit is iets waarvan ik droomde het ooit mee te maken, tot nu toe stelt het zeker niet teleur."