Waar en hoe laat start de Oranjefanzone en -mars in Berlijn?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
05 jul. 2024, 12:48
05 jul. 2024, 12:55
Oranjefans, Oranje, Nederlands elftal, Nederland - Roemenië
© IMAGO - Oranjefans vieren feest tijdens het EK

Voorafgaand aan de EK-wedstrijd tussen Nederland en Turkije, zaterdag om 21.00 in Berlijn, is er weer een Oranjefanzone in de stad. Daarover hebben de KNVB en de Berlijnse autoriteiten overeenstemming bereikt. Er wordt ook weer een supportersmars gehouden richting het Olympiastadion.

De Oranjefanzone opent vanaf 14.00 uur op het Hammarskjöldplatz in Berlijn. Onder anderen dj’s Wipneus en Pim, artiesten Robert van Hemert en Joël Borelli treden op. Om 17.00 start de supportersmars richting het Olympiastadion. De bekende oranje dubbeldekker liep dinsdag enige schade op, maar de verwachting is dat die op tijd is verholpen.

Waar en hoe laat start de Oranjemars in Berlijn?

De KNVB verwacht dat er ongeveer 40.000 Oranjesupporters afreizen naar Berlijn komen voor de EK-kwartfinale. De voetbalbond mocht zevenduizend tickets voor het duel met Turkije verstrekken en die waren razendsnel uitverkocht. Het is nog niet bekend hoeveel fans er via andere kanalen een kaartje voor de wedstrijd hebben bemachtigd. Op de zwarte markt worden tickets voor vijfhonderd euro en zelfs nóg duurder aangeboden.

Lees ook: Domper voor Oranje: verdediger mist kwartfinale tegen Turkije door ziekte

De Oranjefans zijn waarschijnlijk in de minderheid in het stadion. In Duitsland wonen ruim 2,5 miljoen Turken. In Berlijn wonen zo’n 300.000 inwoners met Turkse roots. De verwachting is dan ook dat de Oranjefans in de minderheid zijn in het Olympiastadion van Hertha BSC.

Waar en hoe laat start de Oranjefanzone in Berlijn?

De Oranjemarsen gingen de afgelopen weken viraal op internet. Tienduizenden fans zongen, sprongen en dansten achter de bekende oranje dubbeldekker.

Lees meer over:

Oranje