Wat zijn de best betaalde voetballers ter wereld? 

Max Max
24 feb. 2022, 08:34
24 feb. 2022, 19:42
© IMAGO

Op de lijst van 's werelds best betaalde voetballers staan ​​drie LaLiga Santander-sterren in de top 5, terwijl de top 2 juist bestaat uit twee sterren van Paris Saint-Germain: Lionel Messi en Neymar. De lijst is gebaseerd op de cijfers die zijn verzameld door Radio Times. Houd er rekening mee dat ze vóór belasting zijn en exclusief eventuele extra kosten, betalingen of bonussen. Bovendien zijn dit de spelers met het hoogste basissalaris, niet noodzakelijk degenen die het meeste verdienen, aangezien sponsor- en goedkeuringsdeals hier niet zijn opgenomen. De onderstaande spelers zullen bij een energievergelijker desondanks waarschijnlijk niet voor het goedkoopste contract kiezen!

Lionel Messi – 1,16 miljoen euro per week

Messi heeft ondertussen een nieuwe club, maar nog altijd dezelfde status. De beste ter wereld, misschien wel de beste aller tijden en het is dan ook geen verrassing dat hij het hoogste salaris in de sport heeft. De Argentijn is zelfs de enige voetballer die meer dan 1 miljoen euro per week verdient en zijn bonussen en sponsoring zullen dat cijfer nog hoger brengen. Lionel Messi heeft het dus absoluut niet slecht voor elkaar bij Paris Saint-Germain!

Neymar – 733 duizend euro per week

De tweede PSG-speler op de lijst, Neymar is nu de tweede alleen voor zijn nieuwe teamgenoot nadat Cristiano Ronaldo zijn plek op nummer twee verloor. De Braziliaanse aanvaller is een wereldster, maar kan niet concurreren met Ronaldo op het gebied van sponsorovereenkomsten. Op het gebied van salarissen loopt hij dus achter op zijn teamgenoot Lionel Messi, maar tweede staan op deze lijst is natuurlijk helemaal niet erg!

Luis Suarez – 695 duizend euro per week

Misschien een verrassing in de top drie, maar Suarez heeft bewezen dat Atletico Madrid hun geld goed heeft besteed en dat hij het nog steeds op het hoogste niveau kan. Nadat hij bij FC Barcelona mocht vertrekken, blonk Suarez uit bij de voormalige club van veel topspelers en hielp hen de titel van LaLiga Santander in zijn eerste seizoen te winnen. Dit seizoen gaat het minder met Atletico in de Spaanse competitie, maar alsnog pakt Suarez jaarlijks genoeg salaris!

Antoine Griezmann – 695 duizend euro per week

Luis Suarez is niet de enige speler op de wereld die jaarlijks 695 miljoen euro opstrijkt, Antoine Griezmann doet namelijk precies hetzelfde! Toevallig is de Fransman ook nog eens de teamgenoot van de Uruguayaan die eerder al genoemd is. Eerder speelde Griezmann nog bij FC Barcelona, wat natuurlijk de voormalige werkgever van Suarez is. Momenteel is hij verhuurd aan Atleti, maar experts verwachten dat dit in de zomer een definitieve transfer wordt. Mogelijk wordt het salaris van Griezmann dan wel verlaagd…

Gareth Bale – 605 duizend euro per week

Ondanks de deuk die zijn reputatie de afgelopen jaren heeft opgelopen, blijft Bale een van de best betaalde spelers en sluipt hij de top vijf binnen dankzij de verhuizing van Ronaldo naar Manchester United. De dagen van de Welshman op deze lijst zijn misschien geteld, maar de terugkeer van Carlo Ancelotti naar Real Madrid heeft hem een ​​tweede kans gegeven die hij leek te grijpen. Toch zit Bale ondertussen weer alleen maar op de bank of zelfs de tribune.

Lees meer over:

Zijlijn