Wedden op het Nederlands elftal? Dit zijn je opties

Max Max
11 jul. 2023, 13:26
11 jul. 2023, 13:26
© IMAGO

De belangrijkste sport bij sportweddenschappen is voetbal. Niet voor niets zijn er dan ook heel wat Nederlanders die graag een gokje wagen en inzetten op winst van het Nederlands elftal. Met name bij het WK en EK is het wedden op ‘onze jongens’ ontzetten populair. Er zijn verschillende opties om op ons Elftal te wedden.

Wedopties Nederlands elftal

Bij het wedden op voetbal geldt dat je verschillende wedopties hebt om op in te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor veiligere opties zoals Draw No Bet of Dubbele Kans. Er zijn ook minder veilige opties, waarbij je bijvoorbeeld de juiste uitslag moet voorspellen of aan moet geven hoeveel doelpunten er precies zullen vallen. Uiteraard geldt dat bij de exacte voorspellingen je een grote kans hebt om je inzet te verliezen, maar de quoteringen ook meteen een stuk hoger liggen. Je kunt uiteraard wedden wie er zal winnen: de thuisploeg, gelijkspel of de uitploeg. Maar er zijn meerdere soorten weddenschappen die je kunt afsluiten.

Wedden op meerdere resultaten tegelijkertijd

Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een dubbele kans. Als er geen duidelijke favoriet is, kun je je winkansen spreiden. De uitkering van je inleg is daardoor ook een stuk minder hoog dan gebruikelijk. Je kunt bijvoorbeeld wedden dat Nederland wint of dat het gelijkspel wordt, dat Nederland of Kroatië wint, of juist dat Kroatië wint. Als Kroatië niet de favoriet is, ligt de quotering bij deze optie het hoogst. Kies je voor de veiligste optie: Nederland wint of gelijkspel, dan krijg je uiteraard het minst uitbetaald.

Draw No Bet

Een andere zekerheid bij wedden op het elftal in een online casino zonder cruks is de ‘draw no bet’ weddenschap. Daarbij gok je erop dat er geen gelijkspel zal zijn. Je hebt dus alleen maar een optie om te kiezen op de winnaar. Heb je het goed, dan krijg je de winst uitgekeerd. Heeft het andere land gewonnen? Dan ben je je inleg kwijt. Maar als blijkt dat er gelijkspel is, maak je geen winst of verlies en krijg je je inzet terug. Dit type weddenschap kan interessant zijn, als je ervan overtuigd bent dat Nederland (of een ander Elftal) in ieder geval niet zal verliezen van het andere land waar het tegen speelt.

Beide teams scoren

Er zijn ook een aantal ja/nee-vragen waarop je kunt wedden. Bij ‘beide teams scoren’ krijg je de vraag of beide teams zullen scoren of niet. De quoteringen voor beide antwoorden lopen uiteen. Als een quotering bij ‘ja’, 1,4 is, krijg je op 10 euro 14 euro terug. Maar is de verwachting dat slechts één van de teams zal scoren? Dan krijg je op 10 euro 27 euro terug bij een quotering van 2,7. Blijkt dat je de vraag fout hebt beantwoord? Dan ben je de inzet volledig kwijt.

De juiste uitslag

De juiste uitslag van een voetbalwedstrijd voorspellen is erg moeilijk. Het draait bij de ‘correct score’ alleen om de uitslag. Je moet de uitslag precies goed hebben om de weddenschap te winnen. Ook als de ploeg wint, maar met een andere uitslag, ben je de inleg alsnog kwijt. Daardoor liggen de quoteringen bij deze weddenschap hoog. De laatste tijd maakt het Nederlands Elftal ook niet veel doelpunten. Zo werd onder meer de halve finale in de Nations League tegen Kroatië eerder al verloren.

Hoeveel doelpunten er vallen

Een andere gemakkelijke weddenschap is de OVER/UNDER-weddenschap. Ga je ervan uit dat er meer dan 2 doelpunten vallen? Dan kies je voor ‘over 2.5 goals’. Denk je dat er minder doelpunten vallen? Dan kies je voor ‘under’. Op die manier kun je ook gemakkelijk een voetbalweddenschap afsluiten.

Lees meer over:

Nederland Zijlijn