Wie zijn de grote favorieten voor het EK?

Max Max
21 feb. 2020, 15:57
© IMAGO

Nog minder dan vier maanden en dan staat het EK 2020 op de planning. Het toernooi begint op vrijdag 12 juni met de wedstrijd Turkije – Italië, gespeeld in Rome. De vraag is echter, wie zijn nou de grote favorieten voor de titel? Welk land gaat er met de EK-beker naar huis na de finale op zondag 12 juli op Wembley in Londen.Op wie zou jij je geld inzetten, als je een gokje wilt wagen, zoals je ook in een online casino gids kan vinden? Welke landen strijden om te titel en welke landen zijn al snel weer naar huis. Wij beschrijven hieronder de grootste kanshebbers, en dus ook direct de grootste concurrenten voor het Nederlands Elftal.

Het Nederlands elftal zelf

Weinig mensen zullen veel vertrouwen hebben in een overwinning van het Nederlands elftal. Toch staat Oranje er bij de bookmakers best aardig op. Voor ons als Nederlanders zal veel afhangen van de fitheid van Memphis Depay. De aanvalsleider raakte in december geblesseerd aan zijn knie en is letterlijk bezig met een race tegen de klok.Maar ook mét de ingevingen van Memphis zal het voor Oranje erg lastig worden Europees Kampioen te worden. Maar wie weet, zeg nooit nooit.

De vaste grote landen

Net als ieder toernooi zijn er weer de vaste landen die als grootste kanshebbers van start gaan tijdens het toernooi. Wat te denken van Frankrijk, de regerend wereldkampioen, die ook voor het EK weer één van de topfavorieten zullen zijn. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps was tijdens het WK 2018 al de beste en nog erg jong. Ook voor het EK zullen zij de grote favoriet zijn.Frankrijk is echter niet de enige favoriet. Ook Italië, Spanje, Engeland en Duitsland worden onder de kanshebbers geschaard. Dat zijn deze landen overigens bijna altijd als er een eindtoernooi gehouden wordt. Sinds enkele jaren hoort België daar ook bij. Onze zuiderburen hebben een geweldige generatie en dit is misschien wel de laatste kans voor enkele van de huidige topspelers.En laten we natuurlijk ook Portugal en Kroatië niet vergeten. Portugal scoort eigenlijk altijd goed op een eindtoernooi en Kroatië is niet voor niets de vice-wereldkampioen van 2018.

De outsiders

Welke landen zouden nog weleens voor een verrassing kunnen zorgen? Want ook die landen zijn er ieder toernooi bij. We denken dan vooral aan een land als Zwitserland, geen individuele toppers, maar een sterk team. En wat te denken van Oekraïne, de tegenstander van Oranje in de poule. Zij kenden een perfecte kwalificatie en is absoluut een ploeg om rekening mee te houden. Van Denemarken en Rusland mag daarnaast ook wel het een en ander verwacht worden.