Oranjedoelman Pirmin Blaak vervolgt zijn hockeycarrière in België

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
24 mei 2024, 14:25
24 mei 2024, 14:27
© IMAGO

Hockeydoelman Pirmin Blaak vervolgt zijn carrière bij het Antwerpse Braxgata. Na acht seizoenen vertrekt de keeper bij Oranje-Rood uit Eindhoven. In België heeft de international van het Nederlands team een contract voor twee seizoenen getekend.

Nieki Verbeek, de back-up van Blaak, werd meer speeltijd beloofd door Oranje-Rood en de doelman van het Nederlandse team wilde zijn plek onder de lat volgend seizoen niet delen. "Begin april kwam ik in contact met Braxgata dat zich aan het oriënteren was voor het komende seizoen”, zegt de keeper in een persbericht op de website van zijn nieuwe club.

Blaak werd in 2023 verkozen tot beste doelman van de wereld

Blaak: "De zeer prettige gesprekken volgden elkaar snel op en de keuze voor mij was snel gemaakt. Ik ken de club redelijk goed, we hebben daar wedstrijden gespeeld en ook het EK in 2013 werd op Braxgata georganiseerd. Het team is jong, talentvol en zit vol met ambitie. Ik zie dat het team en de club vastbesloten is om verder naar de top van het Belgische en hopelijk het Europese hockey te evolueren. Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren.”

Lees ook: Een triatlon zonder te zwemmen bij de Olympische Spelen?

De 36-jarige Blaak werd eind 2023 nog uitgeroepen tot 'Beste hockeykeeper ter wereld'. In 2011 maakte hij zijn debuut in het Nederlandse teamtegen Ierland en één jaar later pakte hij op de Olympische Spelen zilver met Oranje. Verder won de doelman verschillende medailles bij de Hockey World League en Champions Trophy. Eerder dit jaar werd hij eerste bij de FIH Pro League.

Tot dusver stond Blaak 143 wedstrijden onder de lat bij de nationale ploeg. Met Oranje doet de keeper - mits hij geselecteerd wordt - aankomende zomer mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Daar hopen de Nederlandse hockeymannen voor het eerst sinds 2000 weer een gouden medaille te winnen.