Hockeyvrouwen en hockeymannen kennen tegenstanders op Olympische Spelen

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
23 jan. 2024, 11:01
26 jan. 2024, 09:15
© ProShots

De Nederlandse hockeysters nemen het in de groepsfase van de Olympische Spelen onder meer op tegen België en Duitsland. De Olympisch kampioen van Tokio speelt in Groep A verder tegen Japan, China en gastland Frankrijk. De Nederlandse ploeg van bondscoach Paul van Ass wordt als regerend olympisch en wereldkampioen gezien als topfavoriet.

België en Duitsland, de nummers vier en vijf van de wereld, zijn op papier de zwaarste tegenstanders. In de EK-finale van 2023 won Nederland nog met 3-1 van België. Bij China treft Nederland een oude bekende: Alyson Annan. De Australische was tussen 2015 en 2021 de bondscoach van de Nederlandse hockeysters, die de wereldranglijst aanvoeren.

Argentinië, dat in de Olympische finale van 2021 met 3-1 verloor van Oranje, is in Groep B gekoppeld aan Groot-Brittannië, Spanje, Zuid-Afrika, Australië en de Verenigde Staten. De Nederlandse hockeymannen, eveneens de nummer één van de wereld, nemen het in Groep B op tegen Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk en Zuid-Afrika.

Nederland ontloopt zodoende Olympisch kampioen België in de poulefase. Duitsland, de nummer vier van de wereld, is de hoogst gerangschikte tegenstander. Het team van bondscoach Jeroen Delmee had zich via het veroveren van de Europese titel in 2023 geplaatst voor het toernooi in Parijs.

Lees meer over:

Nederland