4 redenen waarom we Tsjechië gaan verslaan

Jildert Jildert
27 jun. 2021, 06:34
27 jun. 2021, 06:34
© IMAGO

De volgende horde voor Oranje op het EK2020 is Tsjechië. Moeten we bang zijn voor het land? Natuurlijk niet! Hier vier redenen waarom Nederland - Tsjechië vanavond gewoon in een overwinning eindigt.

Tsjechen kenden slechte voorbereiding

Tsjechië heeft minder kunnen rusten dan het Nederlands elftal, omdat het team pas laat in Boedapest arriveerde. De ploeg kwam pas zaterdagavond aan in speelstad Boedapest, vanwege technische problemen met het vliegtuig. Allerminst een goede voorbereiding op de wedstrijd van vandaag, dus...

Tsjechië mist mogelijk aanvoerder

Aanvoerder Vladimir Darida is er mogelijk niet bij vanavond. De aanvallende middenvelder van Hertha BSC kampt met een blessure. Hoewel hij gisteren aanschoof bij de persconferentie, kon hij ook toen nog geen uitsluitsel geven over zijn inzetbaarheid vanavond.

Tsjechië heeft geen echte topspelers

Van onderschatting mag geen sprake zijn bij Oranje, want tactisch heeft Tsjechië het goed op orde. Maar echt spelers om bang van te worden heeft het land ook niet. Tegelijkertijd zijn de Tsjechen enorm bang voor de aanvallers van Oranje. Verdediger Ondrej Celustka zei dat hij Nederland op hetzelfde niveau schat als Engeland.

Oranje heeft de smaak te pakken

Hoewel Nederland verdedigend nog wel eens een steekje laat vallen, heeft het Nederlands elftal het aanvallend dik op orde. De 5-3-2 begint steeds meer te draaien. Met Donyell Malen en Wout Weghorst zijn er twee uitstekende opties voor de spits en ook Memphis Depay komt steeds beter in vorm. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Denzel Dumfries...

Lees meer over:

Nederland WK 2022 Tsjechië