BBC komt met pijnlijke conclusie na Nederland - Oostenrijk

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
25 jun. 2024, 22:55
26 jun. 2024, 11:46
Wout Weghorst, Nederlands elftal, Nederland - Oostenrijk
© IMAGO - Wout Weghorst, aanvaller van het Nederlands elftal

In de buitenlandse media is vol verbazing gekeken naar de EK-wedstrijd tussen Nederland en Oostenrijk (2-3). Het Oostenrijkse elftal krijgt veel lof, terwijl Oranje veel kritiek krijgt. In Oostenrijkse spreekt men zelfs over het 'Wonder van Berlijn' en zagen ze hoe Nederland werd weggespeeld door het Oostenrijkse nationale team.

Oostenrijkse media zijn natuurlijk vol lof over ‘hun’ nationale elftal. Dagblad Österreich noemt de wedstrijd zelfs het ‘Wonder van Berlijn’. Die Presse zag dat Nederland een zeer slechte eerste helft speelde. “De Nederlanders leken er pas in de tweede helft echt zin in te krijgen.” Ook Kurier zag dat Oranje het lastig had. “Oostenrijk zorgt voor een sensatie op het EK. Wij bepaalden het tempo, de Nederlanders kwamen in de problemen toen de passlijnen werden geblokkeerd.”

Artikel gaat verder onder video

Oranje heeft een enorme dreun te verwerken gekregen

Kronen Zeitung is onder de indruk van het goede begin van Oostenrijk. "Net als tegen Polen begon Oostenrijk sterk. Het duwde Oranje in de verdediging, en kon al vroeg juichen." OE24 noemt de overwinning 'sensationeel'. "De Oostenrijkers overleefden de eerste periode van druk van Nederland zonder een doelpunt te incasseren." In de tweede helft slikte Oostenrijk wel twee goals, maar alsnog won de ploeg. "34 jaar na die avond in Wenen viert Oostenrijk opnieuw feest tegen Nederland. O wat leuk!"

Lees ook: Driessen voorspelt einde van interlandcarrière Oranjespeler

Journalisten van het Duitse Bild hebben genoten van de EK-wedstrijd “Rangnick's spectaculaire overwinning tegen Nederland: dit was de beste wedstrijd van het Europees kampioenschap tot nu toe”, schrijft de krant. “Oostenrijk verslaat Nederland met 2-3 en vernietigt daarmee het Oranje-festival in het Olympiastadion van Berlijn. Na 35 minuten was Koeman het beu en bracht hij Xavi Simons voor Joey Veerman. Het veroorzaakte veel verdriet bij Veerman.”

Wat is het eindstation van Oranje op het EK in Duitsland?

54.3%

16.1%

8.1%

4.6%

16.9%

5093 stemmen

De BBC uit Engeland komt met een pijnlijke conclusie. “De Nederlanders staan over het algemeen bekend om hun fraaie aanvalsstijl, maar in plaats daarvan was het Oostenrijk dat met tempo en precisie speelde in Berlijn. Het is de verdienste van Nederland dat ze zich twee keer terugvochten, maar Oostenrijk bleek te taai.” Het Nieuwsblad uit België zag dat Nederland een enorme dreun te verwerken kreeg. “Het vertrouwen van de Nederlanders heeft een serieuze deuk gekregen. In hun laatste groepswedstrijd verloren ze met 2-3 van Oostenrijk, waardoor ze als derde naar de achtste finales moeten. Oostenrijk is de verrassende groepswinnaar.”

Lees ook: Oranjespeler reageert woedend na wissel Veerman: 'Hij was echt boos'

Artikel gaat verder onder video

Het Franse L’Équipe was ook niet bepaald onder de indruk van de prestaties van Oranje. De Franse sportkrant zag zelfs maar twee goede momenten van de ploeg van Koeman. “Nederland kwam twee keer sterk terug van een achterstand, maar dat was dan ook ongeveer het enige wat Oranje liet zien. Vooral op het middenveld was Oostenrijk superieur.”