Brobbey meldt zich op trainingsveld van Oranje en doet deel training mee

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
17 jun. 2024, 11:45
17 jun. 2024, 11:57
Brian Brobbey op de training van het Nederlands elftal
© IMAGO - Brian Brobbey op de training van het Nederlands elftal

Brian Brobbey doet maandag weer mee aan de groepstraining van het Nederlands elftal. De spits, die met hamstringklachten kampte, doet vermoedelijk aan een deel van de sessie mee.

Vier dagen voor de eerste EK-groepswedstrijd van Oranje verliet Brobbey voortijdig de training. Met begeleiders van Oranje stapte hij op woensdag 12 juni het veld af. De spits van Ajax voelde daarvoor enkele malen aan zijn hamstring. Om schade aan de hamstring volledig uit te sluiten, liet de medische staf van het Nederlands elftal een MRI-scan maken. Daaruit bleek al snel dat de aanvaller geen ernstige schade had opgelopen. Hij kampte 'slechts' met een stijve hamstring.

Brian Brobbey terug op het trainingsveld van Oranje

Ronald Koeman liet voor de EK-wedstrijd tegen Polen tijdens de persconferentie weten dat hij Brobbey snel terugverwachtte. "De blessure valt mee. Het is een lichte verrekking." Desondanks riep de bondscoach met Joshua Zirkzee wel voor de zekerheid een vervanger op voor Brobbey.

Lees meer: Erik ten Hag voorziet één wijziging bij Oranje tegen Frankrijk

Aanvankelijk werd er gedacht dat hij last had van een stevig duel met verdediger Matthijs de Ligt, die daarna ook hinkelend wegliep. De spits gaf één dag later in gesprek met De Telegraaf aan dat hij ongelukkig weggleed en zich daarbij licht blesseerde.

Lees meer: Kranten loven Oranje: 'Nederland heeft er een 'mister one touch' bij'

Door zijn blessure miste Brobbey het eerste EK-duel van Oranje met Polen (1-2 winst). In de oefeninterland met Canada (4-0), op 6 juni, startte de aanvaller in de basis en speelde hij 62 minuten. Daarna werd hij vervangen door Wout Weghorst. Tot dusver speelde Brobbey twee interlands voor Oranje en scoorde hij nog niet.