Driouech bevestigt gesprek met Nigel de Jong over Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
31 mrt. 2024, 08:32
31 mrt. 2024, 08:32
© IMAGO

Couhaib Driouech erkent dat hij een gesprek heeft gehad met Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de KNVB. Journalist Mike Verweij van De Telegraaf meldde afgelopen week dat de bestuurder en de aanvaller van Excelsior contact hebben gehad, zonder verder met details te komen. Het ligt voor de hand dat De Jong met Driouech sprak over een eventuele toekomstige keuze tussen Nederland en Marokko.

Driouech komt uit voor Marokko Onder-23, waarmee hij vorig jaar zomer de jeugdeditie van de Afrika Cup won. Een uitnodiging voor de A-selectie is nog uitgebleven. “Het klopt dat ik met Nigel de Jong heb gesproken”, vertelde Driouech na afloop van het met 3-0 verloren duel met Go Ahead Eagles. Over de inhoud van het gesprek wil de smaakmaker van Excelsior helemaal niets kwijt. “Wat we hebben besproken, daar wil ik niet op ingaan.”

Couhaib Driouech praat met Nigel de Jong over Oranje

“Dat is niet omdat het gevoelig ligt of niet mag, maar omdat ik het niet interessant vind om het er op dit moment over te hebben”, benadrukte de aanvaller, die in april 22 jaar wordt. “Ik heb nog helemaal geen keuze gemaakt en laat alles in het midden. Ik heb een missie en dat is Excelsior in de Eredivisie houden.” Wel voelt Driouech zich gevleid dat De Jong met hem wilde spreken. “Het geeft je het gevoel dat je goed bezig bent, maar verder is er niks geks gebeurd en eigenlijk is er ook nog niets veranderd.”

Lees ook: Koeman krijgt 76 dagen voor EK open sollicitatie uit Engeland

Volgens ESPN hebben beide partijen contact gehad over een eventuele keuze voor Jong Oranje, al lijkt dat gezien zijn leeftijd vrij onwaarschijnlijk. Valentijn Driessen snapt eerder deze week weinig van het contact tussen De Jong en Driouech. “Dat is een speler van Excelsior. Gaan we nu met spelers van Excelsior praten?” Verweij: “Over een jaar is hij misschien speler van PSV.” Driessen repliceert: “Bankzitter bij PSV dan.”

Lees ook: RB Leipzig heeft Xavi Simons-advies voor Koeman

Driouech leek afgelopen winter een transfer naar Feyenoord of PSV te maken, maar om uiteenlopende redenen bleef hij uiteindelijk bij Excelsior. Hij had ook diverse opties in het buitenland, maar hij gaf de voorkeur aan een binnenlandse overstap. Driouech lijkt hoe dan ook bezig aan zijn laatste maanden in Kralingen. In 94 officiële wedstrijden was hij goed voor 12 doelpunten en 13 assists.