Koeman krijgt 76 dagen voor EK open sollicitatie van Van Hecke

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
30 mrt. 2024, 10:27
30 mrt. 2024, 10:29
© IMAGO

Jan Paul van Hecke hoopt in de toekomst voor het Nederlands elftal te spelen. De centrale verdediger van Brighton & Hove Albion werd vorig jaar met een eventuele oproep voor Oranje in verband gebracht, maar deze bleef uiteindelijk uit. Van Hecke, 23 jaar, weet dat bondscoach Ronald Koeman achterin over tal van opties beschikt.

Van Hecke kreeg bij Viaplay de vraag of er reeds contact is geweest met Koeman. "Geen idee. Ik heb geen contact gehad. Ik denk ook niet dat het zo werkt, hoor. Als je in aanmerking komt, dan krijg je het wel te horen en anders moet je denken dat ze naar je kijken. Het is ook lastig om te zeggen, omdat je ook weet dat er hele goede centrale verdedigers zijn", verwijst Van Hecke naar de vele concurrenten bij Oranje.

Lees ook: De Jong wil Marokko aftroeven en praat met Eredivisie-speler

"Alleen weet je ook op welk niveau je speelt en dat je het goed doet. Dat is het belangrijkste. En als je ziet op welk niveau je speelt en in welke systemen… Als je dan naar het Nederlands elftal kijkt, denk je: Daar kan ik voor mijn gevoel ook wel spelen. Natuurlijk weet ik niet hoe het is om daar te spelen, alleen weet je wel welk niveau je zelf hebt."

"Dus hopelijk komt het snel", droomt Van Hecke hardop over zijn debuut in Oranje. "En dan kan je het laten zien. En hopelijk ben je dan niet meer weg te denken." Van Hecke, die tot acht interlands voor Jong Oranje kwam, heeft sowieso Virgil van Dijk, Nathan Aké, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Lutsharel Geertruida voor zich.

Lees ook: De Telegraaf: nog maar drie plekken over in selectie Oranje

Koeman kan ook altijd nog kiezen voor Sven Botman, Micky van de Ven en Jurriën Timber, al kampt het drietal dit seizoen met uiteenlopend blessureleed en lijkt deelname aan het EK, dat over 76 dagen begint in Duitsland, niet waarschijnlijk. Van Hecke is definitief doorgebroken bij Brighton, waar hij tot dusver dit seizoen in 34 officiële duels in actie kwam. Nederland oefent in juni nog tegen IJsland en Canada.