Frank de Boer zou Micky van de Ven meenemen naar EK

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
15 mei 2024, 10:33
15 mei 2024, 10:46
© IMAGO

Na een goede start bij Tottenham Hotspur mocht Micky van de Ven in oktober als invaller in het EK-kwalificatieduel tegen Frankrijk (1-2 verlies) debuteren in het Nederlands elftal. Frank de Boer verbaasde dat niks en hij zou de verdediger ook zeker meenemen naar het EK in Duitsland.

Van de Ven werd door Tottenham Hotspur afgelopen zomer voor veertig miljoen euro overgenomen van VfL Wolfsburg en kwam in 28 officiële duels in actie. Dinsdagavond speelde hij negentig minuten tegen Manchester City (0-2 verlies). Drie jaar geleden stond de verdediger nog onder contract bij FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie. “Maar wij wisten dat hij een heel groot talent was”, aldus De Boer bij Viaplay. In zijn tijd als bondscoach had hij Van de Ven al in beeld. “Hij stond in elk geval al op onze radar bij Oranje, ja. Honderd procent! Hij heeft snelheid en dat is zó belangrijk als verdediger. Dat gekoppeld aan een goede techniek, maakt van hem een goede verdediger."

Gaat Micky van de Ven mee naar het EK?

In het Nederlands elftal speelde Van de Ven tot dusver twee interlands als invaller, maar De Boer zou hem zeker meenemen naar Duitsland. De verdediger is volgens hem een ideale speler met een belangrijk wapen. “Je kunt met hem met ruimte in je rug spelen, dat is ideaal”, aldus de oud-bondscoach. Daarnaast kan hij als linker centrale verdediger én als linksback spelen. Dat maakt hem een moderne centrale verdediger.

Lees ook: Vandaag Inside-duo kraakt keuze Koeman: ‘Die zat in het bejaardentehuis’

Van de Ven maakt bij Tottenham Hotspur een ijzersterk seizoen door. De verdediger werd door de supporters zelfs verkozen tot ‘Player of the Year’. “Hij heeft het ongelofelijk goed gedaan. Dat je zoveel wedstrijden op dit niveau kan spelen, zegt iets over hem”, besloot De Boer