Dumfries kan lach niet inhouden na 'slechte' informatie van journalist

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
30 jun. 2024, 12:27
30 jun. 2024, 16:56
Denzel Dumfries, Nederland - Roemenië, Nederlands elftal
© ESPN - Denzel Dumfries kon zijn lach niet inhouden na een vraag tijdens de persconferentie

Denzel Dumfries luisterde tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal vol verbazing naar een vraag van Jeroen Stekelenburg en kon zijn lach niet inhouden. De verslaggever van de NOS vroeg of de vleugelverdediger een ‘expert’ had laten invliegen om met zijn lies aan de slag te gaan. De international heeft echter helemaal geen liesklachten.

Dumfries had in de eerste twee groepswedstrijden een basisplaats, maar werd tegen Oostenrijk (2-3 verlies) uit voorzorg aan de kant gehouden. Bondscoach Ronald Koeman legde voor dat duel uit dat hij de vleugelverdediger om tactische redenen passeerde, en dat ‘pijntjes’ ook een rol speelden. "Je wil natuurlijk altijd spelen. Het is nooit leuk om op de bank te zitten", zei Dumfries daarover tijdens de persconferentie. Stekelenburg dacht dat de verdediger last van zijn lies had en ging daar op in.

Kan Denzel Dumfries spelen tegen Roemenië?

Stekelenburg vroeg of Dumfries een ‘liesexpert’ had laten invliegen. “Nee, want ik heb geen klachten aan mijn lies”, antwoordde de verdediger, die zijn lach niet kon inhouden. Memphis Depay, die ook aanwezig was tijdens de persconferentie, reageerde eveneens verbaasd. “Van waar heb je die informatie? Slechte info gehad”, aldus de aanvaller. Volgens de journalist had ‘zelfs’ Koeman het over een pijnlijke lies, maar volgens Dumfries is daar geen sprake van. “Het was m’n hamstring. Nee, ik heb geen hamstringexpert laten invliegen.”

Lees ook: EK gaat forse gevolgen hebben bij Oranje in september

Bij Internazionale heeft Dumfries door blessureleed ook een moeizaam seizoen achter de rug. Hij pakte met de club uit Milaan de landstitel, maar was door zijn fysieke ongemakken niet onomstreden. “Ik heb qua fitheid een ander seizoen gehad ten opzichte van de jaren ervoor, dus het was wel een nieuwe situatie voor mij. In dat opzicht moet ik gewoon heel goed monitoren en goed met de medische staf en trainer communiceren. Dat hebben we voor het toernooi ook gedaan”, vertelde de vleugelverdediger, die tegen Roemenië weer kan starten. "Ik ben honderd procent klaar om te spelen."

Lees ook: Derksen heeft geen medelijden met Oranjespeler: 'Dat wordt gedramatiseerd'

Stekelenburg kende dus niet zijn beste persconferentie van dit Europees kampioenschap in Duitsland. De verslaggever vroeg even daarvoor namelijk ook al aan Depay of hij zich in de persruimte van Oranje in het ‘hol van de leeuw’ voelde. De aanvaller uitte zijn onbegrip op die vraag. “Nee, hoezo? Ik begrijp je niet”, klonk het.