EK gaat forse gevolgen hebben bij Oranje in september

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
29 jun. 2024, 18:38
30 jun. 2024, 13:28
Het Nederlands elftal op een training in Wolfsburg
© IMAGO/Mee Met Oranje - Het Nederlands elftal op een training in Wolfsburg

De kans dat Joey Veerman tijdens een volgende interlandperiode van Nederland weer opgeroepen zal worden door bondscoach Ronald Koeman is erg klein, zo blijft de verwachting van Mike Verweij en Valentijn Driessen. De middenvelder van PSV heeft vooralsnog nog geen goede indruk gemaakt op het EK in Duitsland en werd in de derde groepswedstrijd tegen Oostenrijk zelfs tien minuten voor de pauze naar de kant gehaald.

“Veerman blijft er nu natuurlijk bij, Koeman gaat hem niet naar huis sturen”, vertelt Driessen in de podcast Kick-off Oranje van De Telegraaf. “Koeman heeft Kenneth Taylor eerder ook na een half uur naar de kant gehaald, in de wedstrijd tegen Frankrijk. Die heeft hij daarna nooit meer opgeroepen en gesproken. Hij laat Joey Veerman waarschijnlijk niet links liggen als hij naar Real Madrid gaat, maar die kans acht ik niet heel erg groot."

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Depay en Wijnaldum trekken bekijks bij Oranje met nieuw kapsel

“Sowieso vergeet Koeman dingen niet zo snel”, vervolgt Driessen. “Die heeft hem nu een maand meegemaakt, en twee grote kansen gegeven. En hij mocht ook nog invallen tegen Frankrijk. Als je het dan niet waarmaakt, is het meestal einde interlandcarrière onder Koeman. En die blijft nog twee jaar.” Driessen sprak deze woorden ook al meteen uit na de wedstrijd tegen Oostenrijk. Dat vond onder anderen Nathan Aké te ver gaan.

Lees ook: ESPN waarschuwt Ronald Koeman en Oranje voor Felix Zwayer

Volgens Driessen ligt het voor de hand dat Koeman niet bij Veerman gaat uitkomen. “Trainers hebben natuurlijk een voorkeur. En straks komen al die jongens terug. Mats Wieffer, Quinten Timber, Frenkie de Jong, Marten de Roon komt misschien zelfs nog weer terug. Dus op zo’n moment ziet Koeman Veerman niet staan als je hier gewoon niet levert.”

Verweij is het eens met Driessen. “De volgende keer als er interlands komen, dat zal in september zijn, dan heeft Veerman dit EK gespeeld en is hij bij PSV net begonnen. En als er dan anderen beschikbaar zijn, gaat Koeman hem echt niet oproepen.” Oranje speelt op 7 en 10 september in de Nations League tegen Bosnië & Herzegovina en Duitsland.