Drama voor Oranje: ook Teun Koopmeiners mist EK

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
11 jun. 2024, 11:41
11 jun. 2024, 12:08
 Teun Koopmeiners, Nederlands elftal, Oranje
© IMAGO - Teun Koopmeiners, middenvelder van het Nederlands elftal

Teun Koopmeiners mist met Oranje het EK in Duitsland. De middenvelder van Atalanta raakte maandag in de warming-up bij de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland (4-0 zege) geblesseerd en moet het eindtoernooi laten schieten. Ian Maatsen is door bondscoach Ronald Koeman toegevoegd aan de EK-selectie van het Nederlands elftal. De komst van Maatsen hangt samen met het vertrek van Frenkie de Jong, die het trainingskamp van Oranje vanwege een blessure heeft moeten verlaten.

Bondscoach Ronald Koeman liet maandag al weten dat de blessure van Koopmeiners ernstig leek. "Ik heb bange vermoedens over Teun", zei Koeman. "Het ziet er niet positief uit, maar misschien valt het een keer mee. Bij de eerste bal die hij afwerkte, schoot het in zijn lies. We weten nog niet hoe het is met Koopmeiners. Dat gaan we morgenochtend vroeg zien in de testresultaten. Maar ik heb slechte vermoedens."

Artikel gaat verder onder video

Teun Koopmeiners mist het EK in Duitsland

De definitieve selectie van Koeman bestaat nu uit 25 spelers, zo meldt de KNVB dinsdag via de officiële kanalen. Het is nog niet bekend of de selectie zal worden aangevuld of niet, maar de voetbalbond lijkt te suggereren dat het niet het geval zal zijn. Koopmeiners is al de vijfde Oranje-middenvelder die afhaakt voor het EK. Na de interland tegen IJsland (4-0) maandag werd officieel dat De Jong niet ging deelnemen aan het EK. Eerder al kon er een streep door de namen van Mats Wieffer, Quinten Timber en Marten de Roon.

Lees ook: Koeman komt om twee belangrijke redenen toch bij Maatsen uit

Het is een hard gelag voor Oranje en Koopmeiners. De ex-speler van AZ maakte dit seizoen indruk bij Atalanta en was om die reden een serieuze kanshebber op een basisplaats. Tegen IJsland vormden PSV'ers Jerdy Schouten en Joey Veerman en Tijjani Reijnders van AC Milan het middenveld van Oranje, dat zondag tegen Polen de eerste groepswedstrijd op het EK speelt. Het ligt voor de hand dat Koeman vasthoudt aan dit drietal.

Lees ook: Van der Vaart ergert zich tijdens interview Simons: 'Ik word er moe van'

Maatsen behoorde eind mei tot de laatste drie afvallers van de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal. De linkspoot maakte het afgelopen half jaar veel indruk op de linkerflank van Borussia Dortmund. Hij haalde met de Duitse club onder meer de finale van de Champions League. Maatsen, die nog onder contact staat bij het Engelse Chelsea, vierde al een vakantie in Griekenland op het moment dat Koeman contact met hem opnam.

Lees meer over:

Teun Koopmeiners