Engelsen kijken angstig naar duel met Oranje: ‘Zwaarst mogelijke tegenstander'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
07 jul. 2024, 12:10
08 jul. 2024, 15:11
Nederlands elftal, Nederland - Turkije
© IMAGO - Het Nederlands elftal viert de overwinning op Turkije

In Engeland is men niet blij dat The Three Lions het in de halve finale van het EK moeten opnemen tegen het Nederlands elftal. Hoewel de Engelse pers ziet dat Nederland niet in topvorm is, wordt er gesproken over de ‘zwaarst mogelijke tegenstander' en ‘the biggest test yet’. Woensdag speelt Nederland om 21.00 uur tegen de ploeg van bondscoach Gareth Southgate.

The Athletic ziet overeenkomsten tussen beide landen. "Een weinig overtuigend toernooiverloop, een bondscoach waar weinigen tevreden mee zijn, een paar comebackzeges en het gevoel dat je alleen zover bent gekomen door aan de goede kant van het schema te zitten", aldus de krant. "Maar toch staan ze er, voor het eerst sinds 2004. Tegen Turkije toonden ze spirit en vertrouwden ze op tactische snufjes van Ronald Koeman." Volgens het medium is de halve finale onvoorspelbaar en noemt men het zelfs ‘too close to call’.

Artikel gaat verder onder video

Engelsen bang voor halve finale tegen Oranje

De Daily Mail ziet dat Nederland een sterke verdediging heeft met Virgil van Dijk en Nathan Aké. "Gecomplementeerd Memphis Depay en Cody Gakpo voorin." Bovendien weet de krant dat Oranje de geschiedenis mee heeft. "De Nederlanders verloren slechts één keer van de Engelsen in competitieve wedstrijden." Toch ziet het medium dat dit Nederlands elftal niet de beste ploeg ooit heeft en noemt het een ‘vrij gewoon Oranje’. "Maar Ronald Koemans team heeft een vechterskwaliteit en weigert om een verliespartij te accepteren. Daar varen zij goed bij, en bovendien zijn zij gerechtigd in het denken dat Engeland ook geen onuitwisbare indruk heeft achtergelaten dit toernooi." De Engelsen wonnen zaterdag na strafschoppen de kwartfinale van Zwitserland (1-1).

Lees ook: Buitenlandse media trekken vergelijking tussen Ronaldo en Depay

The Daily Express noemt de halve finale ‘the biggest test yet’ en ook talkSPORT heeft het over de 'zwaarst mogelijke tegenstander'. "Maar net als Engeland worstelt Oranje dit EK met zijn vorm. Ze eindigden derde in de poule, onder Frankrijk en Oostenrijk." The Times voegt toe dat Bart Verbruggen het Nederlands elftal in de slotfase tegen Turkije behoedde voor een verlenging, waardoor Nederland woensdag in de halve finale tegen Engeland ‘misschien iets frisser’ is.

Wie gaat de finale halen, Nederland of Engeland?

84.5%

15.5%

5251 stemmen