Familie Oranje-international schildert tankstation volledig oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
12 jun. 2024, 16:30
13 jun. 2024, 06:57
Wout Weghorst, tankstation, oranje, Nederlands elftal, EK
© Avia Weghorst - Het oranje tankstation van de familie Weghorst

Een tankstation van de familie van Wout Weghorst langs de A1 bij Deurningen is helemaal oranje geschilderd. Zijn supporters moedigen ‘hun’ spits van het Nederlands elftal daarmee extra aan. Zondag begint voor Oranje het EK in Duitsland met een groepswedstrijd tegen Polen.

Het tankstation is het laatste pompstation vóór de Duitse grens. Veel Oranjefans die het Nederlands elftal achterna reizen naar het EK komen dan ook langs het versierde tankstation. Het ludieke idee ontstond nadat de bedrijfsleider opperde om het tankstation extra te versieren voor het toernooi. Een werknemer vroeg toen: “Waarom kleuren wij het tankstation niet oranje?”. “We hebben voor deze last minute-actie een schilder, drukker en stickeraar gevraagd. Ze hoefden niet lang na te denken en hebben ons meteen geholpen”, vertelt marketingmedewerkster Leonie Kamp in een interview met De Telegraaf.

Tankstation van de familie van Wout Weghorst kleurt Oranje

De buitenkant van het tankstation is oranje geschilderd, de ramen kleuren rood, wit en blauw, en op één raam prijkt een levensgrote foto van Weghorst. Daarnaast is er ook binnen volop versierd. Het tankstation is eigendom van Avia Weghorst, dat wordt geleid door de familie van de spits van TSG Hoffenheim. “Dit is echt een initiatief van de medewerkers. Hier zijn wij niet bij betrokken geweest, maar het is wel heel erg leuk”, aldus Niek Weghorst, Wouts oudste broer en commercieel directeur van het bedrijf.

Lees ook: Slecht nieuws dreigt voor Oranje: speler verlaat trainingsveld

Weghorst hoopt dat het versierde tankstation zijn jongere broer extra motiveert. "We zijn met z’n vieren en allemaal trots op elkaar. Afgelopen weekend stonden we langs de lijn bij onze jongste broer die in de nacompetitie voor DEO streed om een plek in de Vierde Divisie. We leven met onze gezinnen mee op alle mogelijke manieren."