Hier wordt Roemenië - Nederland op groot scherm uitgezonden in München

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 jul. 2024, 11:45
01 jul. 2024, 11:46
Oranjefans, Nederlands elftal, EURO2024
© IMAGO - Oranjefans tijdens het EK in Duitsland

In het Olympiapark in München wordt aankomende dinsdag de achtste finale tussen Roemenië en Nederland uitgezonden op grote schermen. De KNVB mocht slechts zevenduizend tickets verdelen onder alle Oranjefans, dus de verwachting is dat het in de stad druk wordt met supporters van het Nederlands elftal.

Oranjefans zonder ticket voor de EK-wedstrijd in de Allianz Arena kunnen de wedstrijd van het Nederlands elftal live bekijken in de Fanzone in het Olympiapark, naast het Olympisch Stadion. Het duel wordt uitgezonden op een 120m² drijvend scherm in de Olympiasee en er kunnen 25.000 supporters in het fandorp.

Artikel gaat verder onder video

Waar in München wordt Nederland - Roemenië op een groot scherm uitgezonden

Bij het Theatron (36m²) in het Olympiapark en onder de Magic Sky (21m²) op de Hans-Jochen-Vogel-Platz (ook in het park) zijn er ook grote schermen geplaatst. Naast de voetbaluitzendingen is er live muziek en worden er interactieve activiteiten gehouden. De Fanzone is vanaf 13.00 geopend en is vrij toegankelijk.

Lees ook: Twee Oranjespelers staan op scherp en moeten oppassen tegen Roemenië

Om 12.00 uur is er een Oranjemars richting de Fanzone. Vanwege de grote afstand tussen het centrum van München en de Allianz ArenA stond de tocht eerst op losse schroeven. Door de mars te vervroegen en korter te maken kan de tocht alsnog doorgaan. Vanuit de Fanzone gaan aan het einde van de middag pendelbussen die supporters met een kaartje naar het stadion brengen.

Lees meer over:

Oranje