In dit luxe vijfsterrenhotel slaapt Oranje tijdens EK

MeeMetOranje MeeMetOranje
04 jun. 2024, 08:55
04 jun. 2024, 14:09
© IMAGO

Het Nederlands elftal heeft Wolfsburg en het Ritz-Carlton Hotel gekozen als thuisbasis tijdens het EK 2024, dat over minder dan twee weken van start gaat in Duitsland. De Noord-Duitse stad ligt centraal tussen de plaatsen Hamburg, Berlijn en Leipzig, waar Oranje zijn drie groepswedstrijden speelt.

Het Ritz-Carlton Hotel in Wolfsburg opent over een week zijn deuren voor het Nederlands elftal. Oranje traint voorafgaand en tijdens het toernooi in het een paar minuten verderop gelegen AOK Stadion, de thuishaven van het vrouwenelftal en het Onder 19-team van VfL Wolfsburg.

Artikel gaat verder onder video

Dit is het hotel waar Oranje tijdens het EK verblijft

“De combinatie van het hotel en de trainingsfaciliteiten sluit perfect aan bij onze wensen. Omdat we gebruik kunnen maken van de accommodatie van VfL Wolfsburg hebben we de beschikking over een trainingscentrum dat aan alle moderne eisen voldoet”, vertelde bondscoach Ronald Koeman eerder via de officiële kanalen van de KNVB. “Zelf vind ik het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij je basecamp. Tijdens een toernooi zit je vijf weken op elkaars lip, dan is de onderlinge sfeer erg belangrijk. Een goed hotel helpt daarbij.”

Lees ook: Oranje riskeert vertrek voor start van EK: ‘Dan heeft het geen zin’

Het Ritz-Carlton Hotel werd in 2000 geopend, is in eigendom van de Volkswagen groep en was tevens de eerste Europese vestiging van de Amerikaanse hotelketen. Het beschikt over 147 kamers en 23 suites en een verwarmd buitenzwembad van 40 meter lang. Bovendien is in het hotel restaurant Aqua gevestigd, dat ook dit jaar weer met drie Michelinsterren werd beloond en waar Koeman en zijn staf vast graag een vorkje zullen gaan prikken.

View this post on Instagram

A post shared by The Ritz-Carlton, Wolfsburg (@ritzcarltonwolfsburg)

Lees ook: Youri Mulder: ‘Waanzinnig, de beste Nederlandse speler in het buitenland’

De aftrap van het EK staat over tien dagen gepland. De openingswedstrijd vindt plaats op zaterdag 14 juni in München en de finale staat een maand later op het programma, op 14 juli in Berlijn. De duels van het Nederlands elftal worden gespeeld op 16 juni tegen Polen in Hamburg, op 21 juni tegen Frankrijk in Leipzig en 25 juni wacht Oostenrijk in Berlijn. Die steden zijn vanuit Wolfsburg goed te bereizen met rijtijden van rond de twee uur.