Boskamp mist één middenvelder bij Oranje: 'Dan heb je meer duelkracht'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
05 jul. 2024, 10:15
05 jul. 2024, 10:29
Jan Boskamp, Oranje, Nederlands elftal
© Talpa - Jan Boskamp mist één middenvelder momenteel bij Oranje

Jan Boskamp mist Mats Wieffer op het middenveld bij het Nederlands elftal. De speler van Feyenoord moest geblesseerd afhaken voor het EK in Duitsland en volgens Boskamp is dat gemis voelbaar. Wieffer zou volgens hem een goede toevoeging zijn aan dit Oranje.

Boskamp ziet dat Oranje tijdens het EK een type speler als Wieffer mist. "Dat zeg ik niet vanwege Feyenoord, maar als je Wieffer hebt, dan heb je meer duelkracht op het middenveld", aldus de voormalig international. "En dan heb je ook als trainer meer keus", legde hij uit in de online rubriek Koffie met Boskamp.

"Nu heb je Tijjani Reijnders, Jerdy Schouten en Joey Veerman; die willen allemaal graag aan de bal komen. En Wieffer is er eentje die het vuile werk opknapt. Dat bedoel ik alleen maar te zeggen", aldus Boskamp. De oud-prof vindt wél dat Schouten en Reijnders het voortreffelijk doen in Duitsland. "Maar in de halve finale krijg je een sterke tegenstander, en dan moet je kijken of dat middenveld ook sterk genoeg is."

Lees ook: Driessen heeft aparte primeur over Oranje bij eventuele EK-finale

Ook in de verdediging ziet Boskamp dat er, zeker bij Virgil van Dijk, nog ruimte voor verbetering is bij het Oranje. Het spel van de aanvoerder kan hem tot dusver niet bekoren. "Je verwacht van Virgil dat hij achterin ook de leiding neemt. Ik vind dat hij bij Liverpool zo’n aura heeft van: ik ben hier. Dat moet hij ook bij het Nederlands elftal hebben, maar daar heeft hij dat naar mijn mening minder."

Lees ook: BILD: UEFA verbiedt Demiral deelname aan Nederland - Turkije

Boskamp is wél erg positief over twee verdedigers die naast Van Dijk staan. "Ik vind Nathan Aké constant spelen. Stefan de Vrij vind ik ook een constant niveau halen. Achterin hebben we in principe geen problemen."