International kijkt in de spiegel na EK-duel: 'Ik weet niet wat het was'

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
16 jun. 2024, 19:49
17 jun. 2024, 10:10
Nederland - Polen, Nederlands elftal, Oranje
© IMAGO - Nederland viert feest na de gelijkmaker tegen Polen

Joey Veerman is zelfkritisch na de EK-wedstrijd tussen Polen en Nederland (1-2). De middenvelder van het Nederlands elftal vond dat hij in het gewonnen duel niet zijn normale niveau haalde. In de tweede helft werd hij door bondscoach Ronald Koeman dan ook gewisseld.

Zeker voor rust vond Veerman dat hij niet lekker in de wedstrijd zat. "Ik weet niet wat het is... Ik was slordig in mijn passing", reageerde hij na de wedstrijd in gesprek met de NOS. "Ik weet niet wat het was. Zenuwen? Daar heb ik normaal gesproken niet zo'n last van."

Artikel gaat verder onder video

Joey Veerman speelde tegen Polen niet zijn beste wedstrijd

Bij PSV speelde Veerman het afgelopen jaar fantastisch, maar in Oranje had hij het zondagmiddag dus moeilijker. "In de eerste helft haalde ik gewoon niet het niveau dat ik normaal haal. Ook ballen die ik over de laatste lijn wilde spelen. Die kwamen net niet aan. Dat was gewoon niet goed van mijn kant." Na rust vond Veerman het beter gaan. "Maar goed, we hebben in de eerste helft veel kansen gecreëerd. Dus, als team was het wel goed."

Lees ook: Leonne Stentler verbijstert met analyse: ‘Ontslag lijkt me de enige passende straf!’

Uiteindelijk won Oranje dankzij een laat doelpunt van Wout Weghorst. Veerman zag het doelpunt vanuit de dug-out. "Natuurlijk waren we heel blij op de bank. Je ziet ook aan zijn kop als hij erin komt dat hij gebrand is. Daley (Blind, red.) zei al: Wout gaat hem nog maken ook. Heel mooi dat het uitkomt. Hij scoort bijna altijd als-ie invalt."