Derksen haalt keihard uit naar Virgil van Dijk en Nathan Aké

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
30 jun. 2024, 14:40
01 jul. 2024, 12:58
Johan Derksen, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Nederland - Roemenië, Nederlands elftal
© Talpa - Johan Derksen haalt keihard uit naar Virgil van Dijk en Nathan Aké

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor het optreden van Virgil van Dijk en Nathan Aké tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag. Beiden spraken hun ongenoegen uit over de manier waarop Joey Veerman door de media werd aangepakt na afloop van de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk (2-3 verlies) op het EK. Derksen is klaar met het ‘gezeur’ van de internationals van het Nederlands elftal.

Het Nederlands elftal leed dinsdag een pijnlijke nederlaag tegen Oostenrijk (2-3), maar in de nasleep ervan ging het veel over Veerman. De middenvelder stond aan de aftrap, maar zakte volledig door de ondergrens en werd door Ronald Koeman al in de eerste helft naar de kant gehaald. De Nederlandse pers liet er vervolgens geen misverstand over bestaan. Zo stelde Valentijn Driessen zelfs dat het na de vroege wissel van Veerman gedaan is met diens interlandcarrière.

Artikel gaat verder onder video

Johan Derksen haalt uit naar Virgil van Dijk en Nathan Aké

Aké sprak vrijdag tijdens de persconferentie zijn ongenoegen uit over enkele ‘comments’ in de media. Die gingen volgens de verdediger van Oranje en Manchester City ‘te ver’. Van Dijk sprong zijn teamgenoot bij en haalde onder meer de uitspraak over het vermeende einde van de interlandloopbaan van Veerman aan. Derksen kan zich niet vinden in de uitlatingen van de twee internationals. “Dan vind ik het zo zwak met die Veerman dat er een persconferentie is en de twee aanvoerders van het Nederlands elftal daar louter gaan zitten jammeren omdat de media weer zo hard over Veerman hebben geoordeeld”, zo zei Derksen zaterdagavond in Vandaag Inside Oranje.

Lees ook: Depay krijgt 'rare vraag' bij Oranje: 'Nee, hoezo? Ik begrijp je niet'

“De trainer neemt een keiharde beslissing. De media geven dat weer en dan krijg je dat de columnisten gaan recenseren”, vervolgde Derksen. “Die hebben er geen woord verkeerd aan geweid, want die jongen (Veerman, red.) had hopeloos gefaald. Dan denk ik: hebben jullie nooit iets anders te vertellen dan zeiken en zeuren over de media?”, richt hij zich kritisch tot Van Dijk en Aké, respectievelijk eerste en tweede aanvoerder van het Nederlands elftal. Van Dijk krijgt ook dit EK veel kritiek over zich heen en Derksen laat andermaal blijken geen fan van te zijn. “Het zijn allemaal van die jongens met zelfbenoemde sterallures die allemaal van die jaknikkers om zich heen hebben”, besloot hij.