Koeman reageert op zijn vertrek naar Barcelona

Max Max
19 aug. 2020, 19:00
19 aug. 2020, 21:22
© IMAGO

Bondscoach Ronald Koeman tekende vandaag officieel een contract bij FC Barcelona. Daarmee neemt hij ook per direct van de selectie van het Nederlands elftal.

Koeman is trots op wat hij met Oranje bereikt heeft de afgelopen jaren: "We hebben de laatste jaren de goede weg ingeslagen, het imago van Oranje is veranderd, en dat hebben we met z’n allen gedaan.”

Koeman vindt het wel jammer dat hij geen eindtoernooi met Oranje gedaan heeft: ,,In januari heb ik daarom nee gezegd tegen Barcelona, vond ik het niet het moment om weg te gaan. Maar sinds maart is er veel gebeurd in de wereld. Alles is erg onzeker. Wie zegt mij dat er volgend jaar juni wel een EK is? Het is de derde keer dat ik deze kans krijg.”

Spelers bedanken Koeman

Koeman sprak zijn spelers nog voordat hij afscheid nam: "Ze hebben me allemaal ongelooflijk bedankt. Er is geen speler die me deze kans niet gunt." Koeman spreekt daarnaast ook positief over zijn spelers: "Je moet een goed elftal hebben, goede spelers. Als ze niet goed zijn, kun je als trainer ook geen prijzen winnen.”

Koeman is nu vooral blij en trots op deze nieuwe stap in zijn trainerscarrière: "Dit voelt als thuiskomen. Vandaag is een dag om gelukkig te zijn. En trots. Om een club als Barcelona te trainen heb je bagage nodig, al deed Guardiola het geweldig zonder veel ervaring. Ik heb heel veel geleerd, als trainer. Dit is een ervaringsvak. Ik ben hier klaar voor."

Lees meer over:

Ronald Koeman WK 2022